Türkiye, lösemi hastası 3,5 yaşındaki Öykü Arin Yazıcı için seferber oldu. Birçok ilde bağış kampanyaları düzenlenmeye devam ederken bugün ve yarın için Kadıköy'de Öykü için ilik donör istasyonu kuruldu. Kampanyaya çevredeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görülürken, Bülent Çolak ve Nilperi Şahinkaya gibi ünlü oyuncular da kan bağışı yaptı.

[old_news_related_template title="İzmir, Öykü için donör oldu" desc="İzmir'de yaşayan Eylem ve Çağdaş Yazıcı çiftinin 3,5 yaşındaki kızları Öykü Arin'e nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) kan verilmesi ve donör olunması için çağrıda bulundu. Yüzlerce kişi, Büyükşehir Belediyesi önündeki Kızılay kan bağışı aracına giderek, kan verdi. Sıra bekleyenler arasında bebeğiyle gelenler bile vardı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/oyku-icin-bagis-880-dha_16_9_1542971856.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/izmir-oyku-icin-donor-oldu-2755346/"]

Kan bağışı kampanyasının sadece Öykü için değil, ilik bekleyen bütün hastalar için umut olması hedefleniyor. İki gün boyunca Kadıköy'de devam edecek olan kampanya sabah 10:00 ve akşam 19:00 saatleri arasında bağışçıları bekleyecek. Kampanya aynı zamanda İzmir'in Karşıyaka ilçesinde de organize ediliyor.

Öykü için düzenlenen bağış kampanyasına ünlü isimler de destek veriyor. Bülent Çolak ve Nilperi Şahinkaya gibi bir çok oyuncunun da kurulan istasyona giderek kan bağışı yaptığı görüldü. Bağış yapan oyuncular, duygularını şöyle paylaştı:

Nilperi Şahinkaya: Sorumluluğumu yerine getirmiş gibi hissediyorum. Herkese tavsiye ediyorum. Sosyal medyadan duydum ben de ve çok destekleniyor. Fakat bununla ilgili bir adım da atılması gerekiyor. İnsanlar bağış yapmak için gitmeye üşeniyor. Ama inanın buraya geldiğinizde yorgunluğunuz kalmıyor. Zaten işiniz çok kısa sürüyor; formu dolduruyorsunuz, kan veriyorsunuz ve işiniz bitiyor.

Bülent Çolak: Heyecanlıyım çünkü kendimi gerçekten işe yarar hissediyorum. Sosyal medyadan paylaşmakla olmadığını anladım. Daha önce kan bağışında bulunmuştum ama bu geniş bir organizasyon. İnsanlar duyarlılar, katılım yüksek.

Bağış yapmanız için KÖK HÜCRE ONAM FORMUNU doldurup, 3 tüp kan vermeniz yeterli.

[old_news_related_template title="Kök hücre bağışı nasıl yapılır? Acı verir mi, yan etkisi var mı?" desc="Kök hücre bağışçısı olmanın bütün aşamaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Meltem Kurt Yüksel, konu ile ilgili en çok merak edilenleri açıkladı. Bir hastaya umut vermenin inanılmaz bir mutluluk olduğunu aktaran Yüksel, TÜRKÖK'ün yakaladığı başarının bugün nakil konusunda önemli bir noktaya gelmemizi sağladığını da sözlerine ekledi. Kök hücre bağışı acı veren bir yöntem mi, yan etkisi var mı? İşte ön yargılarınızı yok edecek bilgiler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/shutterstock_510475060_16_9_1523188984.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/kok-hucre-bagisi-nasil-yapilir-aci-verir-mi-yan-etkisi-var-mi-2332587/"]