Medyanın ilgisiyle panik arttıkça insanlar bu şakayı çevresindekileri korkutmak, rahatsız etmek ve tehdit etmek amacıyla kullanmaya yöneliyor. Konunun önemine dikkat çekerek ebeveynleri uyaran Kaspersky Lab Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Baş Güvenlik Araştırmacısı David Emm, şunları söyledi:

İnternetsiz bir dünyayı bilmeyen ve sanal dünyayı çok hızlı tarayan çocukların ebeveynleri için ise bu tehdit karşısında ne yapacağını bilemiyor. Çocuklar daha yoğun bir şekilde arama ve paylaşım yaptığından bu tür içeriklere de ilk önce onlar maruz kalıyor.Bu olayda amaç zararlı yazılım yaymak gibi gözükmese de ebeveynler olarak bizlerin çocuklarımızın internette neler yaptığını yakından takip etmemiz gerektiğini hatırlatması açısından önem taşıyor. Zararlı içerikler, siber tehditler ve bilinmeyen kaynaklardan gelen içeriklere karşı en iyi savunma çocuklarla açık diyalog kurmaktan geçiyor. Çocuğunuz kötü bir olay yaşamadan önce ona internet güvenliğinin temellerini anlatarak tehditlerle başa çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Ebeveynlere önerilerimiz şunlar:

Çocuklarınızla düzenli olarak konuşun. Onlara internette kendilerini nasıl koruyacaklarını anlatın. Hangi sitelerin onlara uygun olmadığı konusunda anlaşın ve bunların nedenlerini anlamalarını sağlayın.

İnternette kendilerini üzen bir olayla karşılaştıklarında güvendikleri bir yetişkine anlatabileceklerini bilmeleri gerekli.

Çocuğunuzun gerçekte tanımadığı kimseyle internet üzerinden arkadaş olmaması, kişi listelerine bilinmeyen numaralar eklememesi gerektiğini anladığından emin olun. İnternetteki kişiler her zaman gerçekten kim oldukları ve ne istedikleri konusunda dürüst olmayabilir.

Güvenlik ayarlarını etkinleştirin. Çocukların uygunsuz içerikler izlememesi için otomatik oynatma gibi ayarlar devre dışı bırakılmalı ve ebeveyn kontrolleri kurulmalıdır.

Sessize alma, engelleme ve rapor etme özelliklerinden yararlanın. Böylece onları zararlı çoğu içerikten korumuş olursunuz.

Tanımadığınız insanlara telefon numarası ve adres gibi kişisel bilgilerinizi asla vermeyin.

DHA

[old_news_related_template title="Momo oyunu nedir? Uyarı üstüne uyarı geliyor!" desc="Sosyal medyanın bir numaralı gündemlerinden biri olan Momo Oyunu hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Buna göre; Momo sosyal medyada yer alan videolarda çocuklardan; jilet, bıçak, çekiç gibi tehlikeli aletlerle kendilerine zarar vermelerini istiyor ve bunu yapmadıkları takdirde ise onlara ve ailelerine zarar verileceği söylüyor.Bakanlık konu ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte Momo hakkında bilinmesi gerekenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/momo-oyunu_16_9_1551975231.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/momo-oyunu-nedir-uyari-ustune-uyari-geliyor-3826626/"]

[old_news_related_template title="SÖZCÜ duyurdu bakanlık harekete geçti: Momo'ya karşı uyarı | Son dakika haberleri" desc="SÖZCÜ'nün gündeme getirdiği, çocukları ölüme sürüklediği iddia edilen 'Momo' hakkında, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan önemli uyarılarda bulundu. Sayan, ''Çocuğunuzun kullandığı bütün elektronik cihazlarda ebeveyn koruma sisteminin açık olduğundan emin olun'' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/olduren-oyunlar-cizgi-filmler-880_16_9_1551851550_16_9_1551954461.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/sozcu-duyurdu-bakanlik-harekete-gecti-momoya-karsi-uyari-3821985/"]