Obezite, harcanan enerjiden daha fazla kalori alımı sonucunda vücut yağlanması olarak tanımlanabilir. Obezite gelişen bireylerde nefes alma ya da yürüme gibi temel fiziksel işlevlerde zorlanma gözlemlenmektedir. Obezite tekil olarak önemli bir sorun olmakla birlikte birçok yandaş hastalığın ortaya çıkmasına da zemin hazırlar.

Şeker hastalığı,
Uyku apnesi,
Fıtıklar,
İnme, felç,
Kanser,
Yüksek tansiyon,

Solunum problemleri obezitenin neden olabileceği problemler arasında sayılabilir. Günümüzde obezite rakamlarında önemli bir artış söz konusu ve dünyanın birçok yerinde insanlar bu sorunu yaşamakta. Obezite, özellikle gebelik dönemindeki kadınların sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Obezite sorunu olan anne adaylarında hamilelik süresince yüksek tansiyon ve şeker hastalığı görülme riski artar.

obez sözcü ile ilgili görsel sonucu

OBEZİTE HAMİLE KALMA YETENEĞİMİ ETKİLEYEBİLİR Mİ?

Obezite, normal yumurtlamayı engelleyerek doğurganlığa zarar veren bir durumdur. Düzenli olarak yumurtlayan kadınlarda bile BMI yani vücut kitle endeksi ne kadar yüksek olursa hamile kalması o kadar uzun sürmektedir.

RİSKLERİ NELERDİR?

Aşırı kilo problemi olan kadınlarda gebelik oluşsa dahi düşük yapmak riskleri oldukça fazladır. Bunun yanı sıra, erken ya da prematüre doğum riski, obezite hastalarında daha sık rastlanan durumlardır. Obezite sorunu olan kadınlarda doğum sonrası iyileşme ve normal hayata dönme süresi oldukça uzun sürer. Aynı zamanda obezite sorunu yaşayan anne adaylarında kan basıncı 10 kat artar ve bu da sağlığı olumsuz yönde etkiler
Obezite problemi yaşayan kadınların gebeliğinde bir takım komplikasyonların görülme riski artmaktadır. Bunlar:
Düşük, ölü doğum ve tekrarlayan düşük riski,
Gestasyonel diyabet,
Yüksek tansiyon,
Kardiyak fonksiyon bozukluğu,
Uyku apnesi,
Zor bir vajinal doğum,
Tromboz riski,
Kilolu bebek doğurma riski


Obezite tedavisi sonrası hamile kalma kolaylaştığı gibi hamilelik boyunca tüm bu risklerden uzaklaşmış olursunuz.

[old_news_related_template title="Obezite nedir? Şişmanlık nedenleri ve şişmanlık tedavisi" desc="Diyabet, koroner kalp hastalıkları, hipertansiyon, gut, karaciğer yağlanması, kanser gibi hastalıkların alt yapısını oluşturan şişmanlık yani obezite hakkında merak ettiğiniz tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz... Şişmanlık (Obezite) nedir? Şişmanlık nedenleri ve şişmanlığın tedavisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/08/iecrop/shutterstock_14653003_16_9_1527079228-880x495_16_9_1534136594.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/saglik/obezite-nedir-sismanlik-nedenleri-ve-sismanlik-tedavisi-oub2-2571309/"]