Aslında bir hastalık olmayan vücudun savunma mekanizması olduğu söylenen öksürüğe neden olan sebepler nelerdir? Öksürük nasıl tedavi edilir? Çoğu durumda, öksürüğün altında yatan ciddi bir şey olmayacaktır, ancak nadir durumlarda uzun süreli öksürük, akciğer kanseri veya kalp yetmezliği gibi tedavi gerektiren bir hastalığın belirtisi olabilir. İşte öksürüğü tedavi etme yolları ve öksürüğe neler iyi gelir sorusunun cevabı...

ÖKSÜRÜK TEDAVİSİ

Viral bir enfeksiyonun neden olduğu öksürüğü tedavi etmenin en iyi yolu, bağışıklık sisteminin onunla başa çıkmasına izin vermektir. Genellikle, bu tür öksürükler kendi başlarına ortaya çıkar.

Bir doktor öksürüğü tedavi ediyorsa, nedenine odaklanacaktır; örneğin, bir ACE inhibitörüne bağlıysa, kesilebilir.

Kodein, dekstrometorfan ve diğer öksürük baskılayıcılar genellikle öksürüğü olan kişiler tarafından kullanılır.

Bununla birlikte, öksürük ilaçları hakkında çok fazla araştırma yoktur ve bunların semptomları ne kadar azaltabileceği bilinmemektedir.

Boğaz ağrısı nasıl geçer? Boğaz ağrısına ne iyi gelir? İşte doğal tedavi önerileri…

ÖKSÜRÜK NE KADAR SÜREDE GEÇER?

Doktor öksürüğün soğuk algınlığı veya gripten kaynaklandığına karar verirse, genel tavsiye dinlenmek, bol sıvı tüketmek ve öksürüğün geçmesini beklemek olacaktır. Vakaların çoğunda, bu tarz öksürük 1-2 haftada iyileşir.

ÖKSÜRÜĞÜNÜZÜN SEBEBİ ZATÜRE İSE DİKKAT!

Zatüre( pnömoni), akciğer dokusunun iltihabıdır. Yaş ve hastaların diğer hastalıkları ile beraberlik gösterdiğinde ölümcül sonuçlar doğurabilir. Düşmeyen ateş, sırt ağrısı, balgamlı öksürük, hırıltılı solunum ve halsizlik şikâyetleri olan ve özellikle ek hastalıkları olan tüm hastalar en yakın göğüs hastalıklarına başvurmalıdır. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Kasapoğlu Hürkal cevapladı.

[old_news_related_template title="Faranjit nedir? Faranjit nasıl iyileşir? İşte tedavisi ve belirtileri..." desc="Faranjit birçok kişiye büyük zorluklar yaşatan bir hastalık. Faranjit özellikle soğuk aylarda kendini gösteren bir hastalık olduğu halde bahar aylarında ya da yaz aylarında da çeşitli durumlara bağlı olarak kendini gösterebilmektedir. Baharda polenler, yazın soğuk içeceklerin sıkça tüketilmesi gibi. Farenjit ile bilinmesi gerekenleri sizler için derledik…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/koah-astim-shutterstock_16_9_1547273380.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/faranjit-nedir-faranjit-nasil-iyilesir-iste-tedavisi-ve-belirtileri-oub2-3093157/"]