Sanofi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, diyabet alanında 90 yılı aşkın bir deneyime sahip olan şirket, büyük bir sağlık sorunu olmasına rağmen farkındalığın bir o kadar düşük olduğu diyabetin Türkiye'de geniş kitlelerce doğru anlaşılmasını sağlamak ve bilinirliğini artırmak için toplumda farkındalık yaratan projelere imza atmaya devam ediyor.

[old_news_related_template title="Diyabet, küresel ölüm nedenleri arasında 10. sırada" desc="Uluslararası bilim dergisi JAMA'da yayımlanan Küresel Sağlık Yükü Çalışması ile diyabet hastalığına bağlı ölüm oranlarının, dünya genelinde bir yılda sadece yüzde 0,6 oranında azaldığı, son 10 yılda küresel ölüm nedenleri sıralamasında ise 10. sıraya yükseldiği ortaya kondu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/13/iecrop/shutterstock_390542218_16_9_1573632725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/diyabet-kuresel-olum-nedenleri-arasinda-10-sirada-5447987/"]

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından Sanofi Türkiye'nin desteğiyle yürütülen "Okulda Diyabet Programı" kapsamında yarın İstanbul'daki Halkalı Bilim Koleji'nde Prof. Dr. Şükrü Hatun tarafından öğrenciler başta olmak üzere aileler ve öğretmenlere diyabet konusunda eğitim verilecek.

Eğitimde, diyabet belirtisi olan çocuklarda erken teşhisin ve diyabet teşhisi konmuş çocukların yaşam kalitelerini artırmak için öğretmen ve aileler arasındaki yakın iş birliğinin önemi vurgulanacak. Sanofi Türkiye'nin desteğiyle Çaba Derneği'nin hayata geçirdiği, tüm annelerin aile sağlığı, hastalıklardan korunma gibi konularda doğru bilgi sahibi olmalarını, sağlık okur yazarlığında seçiciliklerini arttırmayı hedefleyen "Evimizin Sağlık Elçileri" projesi kapsamında diyabet konusunda farkındalık etkinliği düzenlenecek.

TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 7,2 MİLYON DİYABET HASTASI VAR

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet, şekeri düzenleyen insülin hormonu yeterli düzeyde salgılanmadığında ve salgılanan insülinin hücreler tarafından kullanılamadığında oluşan ve yaşam boyu devam eden kronik bir hastalık.

Son araştırmalara göre, dünyada 425 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 7,2 milyon diyabet hastası bulunuyor ancak bu hastalardan sadece 5,6 milyonu tedavi görüyor. Türkiye'de her 8 kişiden birinde diyabet görülürken, tanısı konulmamış 2,7 milyon diyabetli olduğu tahmin ediliyor. AA