İç kulaktaki veya beyindeki sorunların neden olduğu geçici veya sürekli olabilen vertigo hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde... Vertigo için hangi bölüme gidilir?

VERTİGO NEDİR?

Vertigo baş dönmesi hissini ifade eden bir terimdir. Bir dizi koşulun belirtisidir. Vertigo iç kulakta, beyinde veya duyusal sinir yolunda bir sorun olduğunda olabilir.

VERTİGO BELİRTİLERİ

- Denge kaybı (bu, ayakta durmayı ya da yürümeyi zorlaştırabilir)
- Mide bulantısı ve kusma
- Kulak çınlaması ve akıntı
- Kulakta basınç hissi
- Baş ağrısı



VERTİGO İÇİN HANGİ BÖLÜME GİDİLİR?

Vertigosu olduğundan şüphelenen bireylerin hastanelerin Kulak Burun Boğaz ya da Nöroloji bölümüne başvurması gereklidir. Vertigo, beyinde meydana gelecek birtakım değişikliklerin kulaktaki çınlama şeklinde belirti göstermesinden dolayı bu hastalıkla hastanelerinin bu iki bölümü de ilgilenmektedir.

[old_news_related_template title="Mide bulantısı neden olur, nasıl geçer?" desc="Mide bulantısı bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Pek çok nedene bağlı olarak gelişen mide bulantısı hayatı zorlaştıran bir problemdir. Peki, mide bulantısını ne geçirir? Mide bulantısına ne iyi gelir? Mide bulantısının kesin çözümü var mı? Hamilelikte mide bulantısı nasıl geçer? Bebeklerde mide bulantısını önlemek için neler yapılmalı? Tüm bu soruların yanıtlarını, mide bulantısına kesin çözümü ve konuyla ilgili detaylı bilgileri bu içeriği okuyarak öğrenebilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/mide-bulantisi-1-1_16_9_1544008951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/mide-bulantisi-neden-olur-nasil-gecer/?_szc_galeri=1"]

 

[old_news_related_template title="Dış kulak iltihabı nedir? " desc="Genellikle yaz aylarında görülmekle birlikte yılın her mevsiminde görülebilen dış kulak iltihabı hakkında merak edilenler tüm detaylar haberimizde... Dış kulak iltihabı nedir? Dış kulak iltihabı nedenleri, belirtileri ve tedavisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/shutterstock_514799974_16_9_1546493236.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/saglik/dis-kulak-iltihabi-nedir-dis-kulak-iltihabi-nedenleri-belirtileri-ve-tedavisi-oub2-2968320/"]