Güvenlik araştırmacıları Android cihazlardaki izin politikalarını ihlal ederek kameraya erişim sağlanabildiğini keşfetti. Bu açıktan 100 milyon Android cihazın etkilenebileceği düşünülüyor.

İZİN VERMESENİZ DE ERİŞİM SAĞLIYOR

ShiftDelete'de yer alan habere göre; Örneğin, Instagram uygulamasının kamera erişimini kapattığınızda uygulama doğrudan kameraya erişim sağlayamıyor. Ancak keşfedilen açık ile birlikte izin alınmayan herhangi bir özelliğe erişim sağlamak mümkün. Android kamera açığı sayesinde saldırganlar kullanıcıların cihazlarına izinsiz erişim sağlayabiliyor. Zararlı yazılımlar henüz antivirüs programları tarafından tespit edilemiyor.

GÜNCELLEMELERİ TAKİP EDİN

Şirket bu güvenlik açığı için Google ile iletişime geçti. CVE-2019-2234 kodu ile yayınlanan güvenlik açığının Google Kamera uygulamasının güncellenmesi ile birlikte ortadan kalkacağını belirten yetkililer birçok kullanıcının halen bu güncellemeyi kurmadığını açıkladı.

[old_news_related_template title="Yeni telefonlardaki tehlikeli özellik! Hackerlar faydalanıyor..." desc="Akıllı telefonlara yeni özellikler eklenmeye devam ederken bazıları sık kullanılmadığı halde büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Her ne kadar ülkemizde aktif olarak kullanılmasa da NFC özelliği birçok alanda kullanıcıların imdadına koşuyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/02/iecrop/shutterstock_536210530_16_9_1572698110.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/yeni-telefonlardaki-tehlikeli-ozellik-hackerlar-faydalaniyor-5426856/"]