Facebook'un duyurduğu mesajları şifreleme hamlesi bazı çevreler tarafından tehlikeli bulundu ve Facebook'tan açıklama geldi. ShiftDelete'de yer alan habere göre bazı otoriteler Facebook'un mesaj şifreleme hamlesinin, devletlerin çocukların cinsel sömürüsünü içeren davaları araştırabilmelerini engelleyebileceği belirtiyor.

facebook sözcü ile ilgili görsel sonucu

MESAJ ATAN ALAKASIZ HESAPLAR İNCELENECEK

Facebook’un küresel güvenlik sorumlusu Antigone Davis ise bu konuda çocuklar için özel önlemler aldıklarını belirtiyor. Alakasız bir hesap çocuklara mesaj göndermeye başladığında Facebook bu hesabı incelemeye alacak. Benzer şekilde Instagram’da da küçüklerle iletişim kurmaya çalışan hesaplar incelenecek. Daha önce birçok kişinin engellediği hesapların çok daha hızlı inceleneceği belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Facebook gözünü zihin okuma bilekliğine dikti!" desc="Daha önce zihin okuma konusunda çalışmalar yapan ve artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerine çalışan Facebook şimdi de zihin okuma bilekliğiyle karşımıza çıkıyor. Sinirsel arayüz platformu laboratuvarı CTRL-'ı satın alan Facebook zihin okuma cihazları konusunda adım atmış oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/24/iecrop/shutterstock_520116268_16_9_1569319656.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/facebook-gozunu-zihin-okuma-bilekligine-dikti-5351003/"]