Google, özellikle sağlık alanında giyilebilir teknoloji ürünleriyle öne çıkan Fitbit'i satın aldı. Şirket, Wear OS işletim sistemiyle akıllı saat pazarına daha sağlam adımlarla girmek istiyor.

fitbit site:sozcu.com.tr ile ilgili görsel sonucu

REKLAM İÇİN KULLANILMAYACAK

Reuters’in ortaya çıkardığı bu satın alma için Google’ın 2.1 milyar dolar ödediği açıklandı. Google’ın donanımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Rick Osterloh, bu satın alma sonrasında Wear OS işletim sistemine daha fazla yatırım yapılacağını ve daha fazla giyilebilir cihazın satışa sunulacağını belirtti.

Fitbit’in satın alma sonrasındaki basın açıklamasında, toplanan sağlık verilerinin Google reklamları için kullanılmayacağı özellikler vurgulandı. Google,Wear OS ile giyilebilir ürün pazarına girmek için yıllarını harcadı.

[old_news_related_template title="Google'dan dev adım: Yapay zekaya kokuları öğretiyor" desc="Google yapay zeka konusunda önemli bir adım daha attı. Google, yapay zekaya moleküler yapılara dayanarak kokulara tanımlamayı öğretiyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/29/iecrop/yapay-zeka-shutter_16_9_1572336004.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/googledan-dev-adim-yapay-zekaya-kokulari-ogretiyor-5417198/"]