Google, dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda bulunan Huawei ile ortaklığını sonlandırdı. Bu karar artık Huawei cihazların Google servislerine erişemeyeceği anlamına geliyor.

HUAWEI TELEFON KULLANICILARI BU KARARDAN NASIL ETKİLENECEK?

Android resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada Google’ın ABD hükümetinin kararlarına uyduğu doğrulanırken, Google Play Store ve Google Play Protect’in Huawei telefonlarda çalışmaya devam edeceği belirtiliyor. Yani, Huawei kullanıcıları şu anda telefonlarında başta Google Play Store olmak üzere herhangi bir uygulamanın eksikliğini yaşamayacak. Telefonların yeni Android sürümlerini alıp almayacağı ise bilinmiyor.

Huawei yöneticisi Mıng Vancou Kanada’ya dava açtı

FARKLI ŞİRKETLER DE HUAWEI İLE OLAN ANLAŞMASINI SONLANDIRDI

Kara liste kararı, Huawei’yi Qualcomm, Intel ve Google gibi şirketlerle iş yapmaktan alıkoyuyor. Google, kararın ardından harekete geçen ilk şirket oldu.

[old_news_related_template title="Google'dan Huawei'ye güncelleme yasağı!" desc="Trump'ın Çinli Huawei'nin ABD'de iş yapmasının ulusal güvenlik riski oluşturduğunu ve bu teknolojilerin ABD'li firmalarca kullanılmasını yasaklamasının ardından Google, android işletim sistemi kullanan Huawei telefonlarına yeni işletim sistemi güncellemesi getirmeyeceğini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/20/iecrop/shutterstock_1123573793_16_9_1558330461.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/googledan-huaweiye-yasak-4859029/"]