Instagram'da son günlerde sahte bot hesaplar çıplak fotoğraf paylaşarak bilgi hırsızlığı yapmayı hedefliyor. İnsanların dikkatlerini çekmek adına yarı çıplak kadın fotoğraflarıyla profillerini ve hikayelerini dolduran hesap sahipleri, milyonlarca takipçiye sahip büyük sayfalara onlarca hatta yüzlerce yorum atarak takipçi ve beğeni kazanmaya çalışıyor.

ÜNLÜLER DE HEDEFTE

Webtekno'nun Engadget'ten derlediği habere göre; LeBron James, Travis Scott, Kim Kardashian, Kylie Jenner gibi ünlü kişilerin bile fotoğraf ve videolarının altında bu tarz yorumlara sıklıkla rastlanabiliyor. Ülkemizde de oldukça popüler olan bu furya, insanlar için tehlike arz edebiliyor.

ınstagram sözcü ile ilgili görsel sonucu

KISALTILMIŞ URL TEHLİKESİ

Profillerinde bir linke yönlendirme yapan bu hesaplar, genellikle kısaltılmış bir URL kullanarak insanları kişisel bilgilerini talep eden şüpheli adreslere yönlendiriyor. Profillerde bu linklere genellikle "Çıplak fotoğraflarımı veya videolarımı görmek için tıklayın!" şeklinde yönlendirmeler yapılıyor.

INSTAGRAM YETKİLİSİ: ÇABALIYORUZ...

Bir Instagram sözcüsü, ünlü teknoloji blogu Endgadget'a yaptığı açıklamada, Instagram'daki tüm hareketlerin gerçek kişiler tarafından gerçekleştirilmesi ve spam davranışların önüne geçilmesi için yoğun çaba içinde olduklarını belirtti. Ayrıca Instagram'ın bir blog yazısındaı nstagram'ın gerçek olmayan hesapları ve etkinlikleri kaldırmak için makine öğrenme araçları geliştirdiği de yazıldı.

[old_news_related_template title="Hazır olun... Instagram'da beğenileriniz kaybolacak" desc="Instagram'da beğeni konusu bazı kullanıcılar için ciddi bir takıntı haline gelmiş durumda. Instagram yetlilileri bu konuyu çözmek için farklı bir adım atmaya hazırlanıyor. Instagram'da tüm beğeniler takipçileriniz tarafından görünmez olacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/19/iecrop/shutterstock_730634437_16_9_1553153215-880x495_16_9_1555674741.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/hazir-olun-instagramda-begenileriniz-kaybolacak-4489176/"]