Lenovo yeni amiral gemisi Z6 Pro modelini tanıttı. Üst seviye bir donanıma sahip olan cihazın en dikkat çekici noktası 100 MP çözünürlüğünde fotoğraf çekebilmesi. Lenovo Z6 Pro Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisinden güç alıyor.

ÖZELLİKLERİ NELER?

Cihazın 6.39 inç büyüklüğündeki Super AMOLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunarken 19.5:9 formatında. Lenovo ekranda yer alan parmak izi okuyucunun 0.13 saniye içerisinde ekran kilidini açabildiğini belirtiyor. Buna ek olarak HDR10 desteğine sahip olan mavi ışığı yüzde 33,3 oranın filtreleyebiliyor.

Daha önce belirttiğimiz gibi amiral gemilerinin vazgeçilmezi olan Qualcomm Snapdragon 855 işlemciden güç alan telefonda, 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı yer alıyor. Ayrıca, microSD kart desteği ile hafıza artırılabiliyor.

Telefonun ön kısmında 32 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip olan bir kamere yer alıyor. Full HD video kaydı yapabilen bu kamera, yapay zeka ile yüz güzelleştirme gibi özelliklere sahip. Arka tarafta ise işler değişiyor.

48 Megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyaframa sahip ana kameraya, 16 MP çözünürlüğünde 125 derece geniş açılı kamera, 8 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.4 diyaframa sahip telefoto kamera ve 2 megapiksel çözünürlüğünde ToF sensörü eşlik ediyor. Cihaz arkasında toplamda dört kamera bulunuyor.

İşlemciden aldığı güç sayesinde 100 Megapiksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen Z6 Pro, 4000 mAh’lık bataryadan beslenirken 27W hızlı şarj desteğine sahip. Bunun yanı sıra kablosuz ters şarj desteği bulunan telefon, bünyesinde barındırdığı özel bir sıvı soğutma teknolojisi ile soğutuluyor.

USB-C portunun yer aldığı cihazda, 3.5 mm kulaklık girişi korunuyor.

LENOVO Z6 PRO FİYATI

29 Nisan tarihinden itibaren Çin’de satışa sunulacak olan telefonun dört farklı modeli bulunuyor. 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile gelen başlangıç modelinin fiyatı TL’ye çevirdiğimizde yaklaşık 2.600 TL’ye denk geliyor.