Balyoz kumpasının temelini oluşturan 5 No’lu Hard Disk’in dosyası 5 yıldır bekliyor


Gölcük’te savcı Fikret Seçen’in ‘bulduğu’ diskteki parmak izi kime ait, bulunamadı


İşte 6 Aralık 2010’daki
Gölcük’teki arama...


1 - Üç yıl önce usta sinema eleştirmeni, gazeteci Tunca Arslan yazmıştı: “...Gazetecilikte ve köşe yazarlığında, ‘fikri takip’ denilen şeyin önemi büyüktür. El attığınız konunun peşini bırakmamak, sonuç alıncaya dek ısrarla üzerinde durmak, üzerinizde baskı hissetseniz bile vazgeçmemek, olayı aydınlığa kavuşturmak için her şeyi göze alıp çaba harcamak, hem mesleki başarı hem de meslek etiği açısından muhabirin de köşe yazarının da görevleri, sorumlulukları arasındadır.”
Bu köşeyi takip edenler farkındadır...

‘VATANSEVER’ İMZALI İHBAR

Olayları aydınlığa çıkarmak için devamlı ‘gerçeğin’ peşindeyiz.
Uzun zamandır aklıma takılıyordu... Hani o Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ‘Balyoz’ gibi inen davaların temelini oluşturan bir hard disk vardı! Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ‘bulunmuştu’! Ne oldu o 5 No’lu Hard Disk? Biraz geriye gittim...
Sonra o davaları takip eden avukatlarla konuştum...
Tarih 6 Aralık 2010... Fetullahçı polis ve yargının yürüttüğü sözde “İstanbul Askeri Casusluk, Fuhuş ve Şantaj” soruşturması devam ederken bir ‘vatansever’ ihbarcı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü’ne ihbar e-maili gönderir! Saat 11.03 de ulaşan 17744 sayılı elektronik posta ihbarında şöyle denir: “... Gölcük’te Donanma Komutanlığı’nda ‘Askeri Casusluk’ soruşturmasıyla ilgili askeri gizli içerikli belgeleri ve gizli çekim görüntülerin gizlendiği saklandığı, yurt dışına yabancı istihbarat elemanlarına pazarlandığı vb...”
İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, Soruşturma Savcısı Fikret Seçen nezaretinde Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bu soruşturma numarası (2010/1003) kapsamında çıkartılan arama kararıyla ünlü “Gölcük Araması”nı yaparlar...
Bugün firari olan FETÖ’cü savcıların sözde imamı Fikret Seçen, 5 No’lu hard diski karoların üzerinde zıplayarak bulur! Ve...

Mahir Işıkay

Parmak izi sanıklara ait değil peki kimin?


2 - Sözü avukat Mahir Işıkay’a bırakalım: “... Bu aramada ihbara konu ‘Askeri Casusluk’ ile ilgili tek bir delil bulunmaz...  Ancak... Şu ünlü 5 Numaralı Hard Disk bulunmayı beklediği döşemenin altında kuzu gibi yatmaktadır ve de elle konulmuş gibi bulunur!

SİHİRLİ LAMBA GİBİ...

“... 5 ‘Numaralı’ Hard Disk tıpkı Alaaddin’in sihirli lambası gibi ovalandıkça davalar, ovalandıkça kumpaslar, ovalandıkça sahte deliller ortaya çıkar!…Peki neden önemlidir bu hard disk? Çünkü tam anlamıyla ‘özel olarak üretilmiş bir delildir’...
Hard disk sayesinde sözde ‘Balyoz Davası’nda birçok dijital belgenin güncellendiği ve saklandığı iddiasıyla 3’ncü Balyoz iddianamesi yazılarak 143 kişinin yargılanıp mahkum edilmeleri sağlanır... 5 ‘Numaralı’ Hard Disk sayesinde sözde ‘İkinci Poyrazköy Davası’ bu hard diskten çıkan ‘Arazi’ ve ‘İnceleme’ isimli iki dokümana dayandırılır... ‘Ergenekon Davası’ndan hüküm giyen Dursun Çiçek ile bağlantılı olduğu iddia edilir...Dava sürecinde yapılan incelemelerde hard disk üzerindeki parmak izinin sanıklara ait olmadığı anlaşılırken, kime ait olduğu bulunamaz...”
Peki Işıkay’ın da dikkat çektiği 5 No’lu Hard Disk dosyası ne oldu? Başlarına çorap örülen askerlerin parmak izi de çıkmadıysa...Fail kim?
Şimdi Işıkay gibi bu dosyayı takip eden başka bir avukata geçelim...

Hüseyin Ersöz

‘Gizemli delil’in dosyası 5 yıldır sürüncemede!


3 - Avukat Hüseyin Ersöz davanın seyrini şöyle anlattı: “... Ergenekon, Poyrazköy, Balyoz ve Askeri Casusluk Davalarının ‘gizemli’ delili 5 numaralı Hard Disk’e ilişkin soruşturma 5 senedir sürüncemede bırakılıyor. Büyük bir komplonun parçası olan bu dijital delil üzerindeki perdenin kaldırılamaması ve faillerin tespit edilmemesi büyük bir hukuk fiyaskosudur. Bu konuda ne yazık ki yakın bir tarihte ilerleme olacak gibi de görünmemektedir. Hem savcılığın hem de siyasi iradenin bu konudaki isteksizliği bu davaların yüzlerce mağdurunun daha da fazla mağdur edilmesine hizmet etmektedir...”
Yani...
5 yıldır sonuç da yok, fail de...
Peki... 20 Ocak 2014 tarihinde TÜBİTAK bu disk için ne demişti?  TÜBİTAK uzmanları Burak Akoğuz, Osman Pamuk ile Erdem Alparslan imzalı 72 sayfalık raporu okuyalım:

TÜBİTAK: EKLEME VAR

“... Windows XP işletim sistemi ilk defa bilgisayar üreticilerine 24 Ağustos 2001 tarihinde sunulmuştur. İşletim sisteminde bu bilgilerin bulunduğu ağ adaptörünün kayıt defteri (registry) anahtarı ayarlarındaki en son değişiklik 1 Mayıs 2008, saat 15.19.37 tarihinde yapılmıştır. Bazı dosyaların 28 Temmuz 2009 tarihinden sonra, sistem saati daha eski olan bilgisayarlardan aktarıldığı değerlendirilmektedir. Sistem saatleri güncel olmayan bilgisayarların olma ihtimali vardır.”

Gölcük’te dosyaları bulan Fikret Seçen


YARIN: 5 NO'LU HARD DİSK'TE KİMLERİN PARMAK İZİ ÇIKTI?