MUHARREM KÖSE: Ergenekon,Askeri casusuluk davalarında FETÖ’cü savcılara belge taşıdı. FETÖ’nün Genelkurmay eski adli Müşaviri'ydi.


MEHMET YÜZBAŞIOĞLU: ‘Casusluk'tan yargılandı. Beraat etti. Ancak...Savcı, Köse'nin şikayetiyle ifadesini almak istedi. HSK kumpası bozdu!


Hakim Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu


1 - Tarih 2 Mayıs 2019...Polis, Kara Kara Kuvvetleri Hukuk Hizmetleri Başkanı Hakim Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun ailesiyle yaşadığı lojmana ifade ve adres tespiti için gider. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli Savcı K.A.’nın talimatıyla yapılan işlemlerle ilgili vahim bir durum olduğu anlaşılır...
Çünkü… Savcı K.A., Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en etkili isimlerinden ve bugün 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı için tutuklu olan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin şikayeti üzerine Hakim Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun evine polis göndermiştir.
Yani... Genelkurmay’da FETÖ’yü 10 yıl önce tespit eden, İzmir Askeri Casusluk kumpasından yargılanan Mehmet Yüzbaşıoğlu’na ikinci kumpas yine FETÖ’cü bir darbecinin şikayeti üzerine başlar.
Polis ekipleri, nizamiye kapısından içeri alınmaz çünkü kapıda Yüzbaşıoğlu’nun ‘Hakim’ olduğu hatırlatılır! Hakimler ve Savcılar Kurulu, talimatı veren Savcı K.A.’yla ilgili inceleme başlatır ve kumpas bozulur... Burada vahim olan, hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış bir albaya, hayatını FETÖ içerisinde geçirmiş bir albayın şikayetiyle işlem yapmaktır! İlk önce Yüzbaşıoğlu’nu sizlere anlatalım...

Kayseri ‘Işık Evleri’ni soruşturan subaylar...


2 - Tarih 29 Temmuz 2009...Havacı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un yürüttüğü ‘Kayseri Işık Evleri’ soruşturmasında, Kayseri 2. Hava İkmal Merkez Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler hakkında bir mektup dolaşıma sokulur. Askerlerin girmesinin yasak olduğunu gösteren bir emir yazısının çalındığı ortaya çıkar.
Tümgeneral Ulugüler, çalınan emirin değiştirildiğini ve ekleme yapılarak esnafa dağıtıldığını belirtir. Soruşturma sonucunda, Ulugüler imzalı emrin Harekat İstihbarat Kısım Amirliği’nde değiştirildiği tespit edilir.
Astsubay Ali Balta, 4 Mart 2009’da gözaltına alınır ve ‘Işık Evleri’nde yetiştirildiğini itiraf eder.
Komutanın emrinin çalınması talimatını Ali Balta’ya, Kayseri’de eczacılık yapan, TSK’dan sorumlu bir sözde imam verir. Astsubay Ali Balta tutuklanır. Fetullahçılar, “Ali Balta’nın ifadeleri hipnozla” alındı yalanını yaymaya başlar.
11 Mart’ta TSK’dan sorumlu ‘Fetullahçı abiler’ hakkında yakalama kararı çıkar ancak 4 ‘abi’ Azerbaycan’a kaçmıştır...
Ali Balta’nın avukatı Mustafa Dokumacı, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz eder ve tahliyesini talep eder... Ancak...

2009 yılında FETÖ’yü tespit eden komutan


Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı 29 Temmuz 2009’da toplanır ve Ali Balta’yla ilgili itirazı değerlendirir. Karar şöyledir: “... Söz konusu suçların bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlendiğine dair soruşturma dosyasında deliller bulunduğu, şüphelilerin bir kısmının firar halinde olup halen yakalanma emriyle arandıkları… İtirazın reddine...”
15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin ardından adı FETÖ olarak konulan yapıyı Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı ortaya çıkarmıştır. 10 yıl önce ‘örgütü’ Hakim Albay Ali Rıza Bildik, Hakim Binbaşı Mehmet Yüzbaşıoğlu ve subay üye Deniz Binbaşı Varol Balkış tespit eder.
FETÖ bu isimleri hedef tahtasına koyar...Ali Rıza Bildik... İzmir Askeri Casusluk kumpası sanığı yapılır. Beraat eder... Mehmet Yüzbaşıoğlu… İzmir Askeri Casusluk soruşturması sanığı yapılır. O da beraat eder. Volkan Balkış... İstanbul Askeri Casusluk kumpası iddianamesinin ek klasörlerinde ismi geçer.

‘ÖRGÜT SUÇU VARDI’

Bugün... Yüzbaşıoğlu, 7 Eylül 2018’de, FETÖ’nün hukuk yapılanması davasında şu ifadeyi verir: “... Göreve başladığımda ilk aldığım dosya Kayseri’deki ‘Işık Evleri’nde yetişen üç havacı astsubayın sisteme gerçeğe aykırı belge yüklemesi, tutukluluğa itiraz kararlarıydı. Bu kişilerin ‘Ağabey’ dedikleri kod adı kullanan kişilerle ilişkilerini de dikkate alarak, örgüt suçu olduğuna kanaat getirdim...”
Şimdi de FETÖ’den tutuklu ama her yerde “FETÖ’cü değilim” diyen Köse’yi anlatalım...

Muharrem Köse 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanmıştı.

FETÖ’cü Savcı Bilgili: Belgeleri Köse verdi


4 - FETÖ’nün en önemli isimlerinden Genelkurmay eski Adli Müşaviri Muharrem Köse...
Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 15 Temmuz döneminde Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Genelkurmay Başkanlığı ile Kuvvet Komutanlıklarında adli müşavir, hakim ve savcı olarak görev yapan eski askerlerle birlikte yargılanıyor.

 ‘ASLI GİBİDİR’ İMZASI

‘Kozmik Oda’, ‘28 Şubat’ gibi kritik soruşturmaları yapan ve FETÖ operasyonunda tutuklanan eski savcı Mustafa Bilgili’nin 10 Aralık 2016’da verdiği ifadede Köse şöyle geçiyor: “28 Şubat soruşturması dosyası ile ilgili soruşturmayı yürüttüğüm sırada Genelkurmay Başkanlığı’na dosyamızdan yazdığımız resmi talep yazılarımızla gitmiştim. Gelen şahıs Muharrem Köse’ydi (Adli Müşavir). Köse, çok gizli belgeleri de kendisi bizzat getirip bana teslim ediyordu.”
Köse, sahte Ergenekon şemasının altına ‘Aslı gibidir’ imzasını atan isimlerden biri!
Ve, Mehmet Yüzbaşıoğlu’yla birlikte Muharrem Köse’nin hedef gösterdiği isimler ve kurumlara bakalım...



 

Kimleri hedef göstermişti?


5 - Muharrem Köse... 9 Nisan 2019’daki savunmasında şöyle konuşmuştu: “Bize kurulan kumpasın izlerini sanıklar değil, kumpası kuranların kendi ifadeleriyle ispat etmeye çalışacağım. Burada İzmir Casusluk davasında adları geçen Taner Güçlü, Mehmet Yüzbaşıoğlu, Doğan Uysal ve Eren Şen var. Bunların jandarma irtibatları Güven Şağban ve Nurettin Alkan’dır. Güven Şağban, Mustafa Önsel, gizli tanık Abdullah, o da MİT ve Cumhurbaşkanlığı ile irtibatlı. ‘Emekli ekip’ Ahmet Zeki Üçok, Mehmet Çelik ile Muzaffer Yasin Aslan’ın Bunların sivil irtibatları ise ‘Yandaş Sözcü ve Odatv…”
Muharrem Köse’nin hedef aldığı isimleri okuyun, kimin nerede durduğunu anlarsınız! Darbe girişimine direnen askerler ve medya.
Soru şu: Savcı, FETÖ’cü olduğu açık bir askerin şikayetiyle, FETÖ’yle mücadele eden albayın ifadesin neden aldırmak ister? Terslik yok mu?