TSK, 2008 YILINDA İLK KEZ MUVAZZAF SUBAY MEHMET ALİ ÇELEBİ’Yİ FETÖ’YE VERMİŞTİ


TSK, 2019 YILINDA BU KEZ HAKİM ALBAY MEHMET YÜZBAŞIOĞLU’NU FETÖ’YE VERMEDİ


1 - ‘Sarı Öküz’ hikayesiyle başlayalım: Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş. Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış. Topal Aslan, öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilerle tatlı dille konuşmaya başlamış:

BENEKLİ ÖKÜZ KARŞI ÇIKAR

“Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Bütün suç hep o Sarı Öküz’de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım.” Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz’ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Bir süre sonra aslanlar diğer öküzleri de istemiş ve almışlar. Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, “Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük” diye sormuş. Boz Öküz, Benekli Öküz’ün sözlerini hatırlayarak, “Sarı Öküz’ü hiç vermeyecektik” demiş.

Teğmen Mehmet Ali Çelebi 2007 yılında Kara Harp Okulu’nu 4’üncülükle bitirmişti.


SARI ÖKÜZ: TEĞMEN ÇELEBİ

Tarih 18 Eylül 2008... 2000 yılında Askeri Liseyi birincilikle bitiren, 2003 yılında Kara Harp Okulu’nda eğitim ve öğretim hayatına başlayan ve 2007 yılında okul dördüncüsü olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi gözaltına alınır. 20 Eylül 2008’de de ilk muvazzaf subay olarak tutuklanır. Ergenekon iddianamesinin sanık listesi bölümünde, “Silahlı Terör Örgütü Yönetme, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek”le suçlanır. Örgüt üyeliği ve örgüt adına Hizbut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Çelebi’nin telefon rehberine FETÖ’nün sehven ekleme yaptığı belirlenir. 20 Mayıs 2011’de tahliye edilir.

BAŞBUĞ NEDEN DİNLEMEDİ?

Balyoz kumpasından yargılanan Albay Zeki Üçok’un, davada toplu tutuklamanın olduğu 23 Temmuz 2010 günü Odatv’de çarpıcı bir açıklaması yer almıştı. Üçok şunları kaydetmişti: “Sarı Öküz hikayesini bilir misin? Bizim durumumuz biraz o hikayeye benziyor. Sarı Öküz, Teğmen Mehmet Ali Çelebi’dir. Genç teğmeni almaya geldiklerinde ben Orgeneral İlker Başbuğ’la konuştum ve ona ‘Çelebi’nin askeri mahkemede yargılanması gerektiğini, bu şekilde askerleri birer birer götürebileceklerini’ anlattım. Ancak Sayın Başbuğ, sürece bağlı kalmayı tercih etti. Sarı Öküz’ü verdik.”
Peki 2019 yılında Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, FETÖ’nün hamlesini nasıl boşa çıkarttı?

2 - Org. Yaşar Güler, Albay Yüzbaşıoğlu’nun ifadeye çağrılmasına sert tepki gösterdi


4 Mayıs 2019’da SÖZCÜ’de yazmıştım: “FETÖ ile mücadele eden albaya ikinci kumpas.” Hatırlatalım... Ankara’da polisler, 2 Mayıs 2019 Perşembe günü, Milli Savunma Bakanlığı lojmanlarının nizamiyesine gider. Burada askerlere Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun ismini vererek ‘Şüpheli’ sıfatıyla ifadesini almak için kendisini alacaklarını söylerler. Alacakları kişinin Kara Kuvvetleri Hukuk Hizmetleri Başkanı (Adli Müşaviri) Hakim Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu olduğunu öğrenen polisler sakin bir şekilde lojmandan ayrılır.

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler


SAVCI GERİ ADIM ATAR AMA...

Hayatını Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadeleye adamış Yüzbaşıoğlu’nu şikayet eden isim, 15 Temmuz darbe girişimin ardından tutuklanan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Muharrem Köse’dir.
Köse, 22 Şubat 2019’da tanık olarak dinlendiği duruşmada Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun ‘yalan tanıklık’ yaptığını iddia eder ve şikayetçi olur. Ankara Batı Başsavcılığı’ndan Savcı K.K., Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yürüttükleri bir soruşturma çerçevesinde Hakim Albay Yüzbaşıoğlu’nun ifadesini alınmasını ister. FETÖ’nün kara kutusu Muharrem Köse’nin şikayet dilekçesiyle ifade alma girişimine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler sert tepki gösterir. Mehmet Yüzbaşıoğlu’na sahip çıkan Org. Güler’in bu tavrının ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Savcı K.K. hakkında inceleme başlatır. Savcı K.K. da sonra ‘Şikayet dilekçesini işleme koymama kararı’ alır ve geri adım atar.
Peki Mehmet Yüzbaşıoğlu, FETÖ’nün neden hedefinde? Anlatalım...

3 - 10 saat boyunca kumpasları anlattı örgütün hedefi oldu


Mehmet Yüzbaşıoğlu


Eylül 2018... Fetullahçı Terör Örgütü’nün askeri yargıdaki yapılanmasına ilişkin Genelkurmay eski Adli Müşavirleri Muharrem Köse ve Hayrettin Kaldırımcı’nın da aralarında bulunduğu 21 sanığın davasında çarpıcı detaylar ortaya çıkar. Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmada Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu tanık olarak dinlenir. 10 saat boyunca tanıklık yapan Yüzbaşıoğlu sözlerine “Ben 5 duyu organımla tanıklık yapacağım. ‘Söyleniyordu, duymuştum’ değil, gerçekten gördüklerimi, bildiklerimi söyleyeceğim” diyerek başlar ve şunları kaydeder: “1986’da askeri lisede öğrenci olduğum dönemde ‘Fetullahçı yapılanmaya’ ilişkin soruşturma yürütüldü ve çok sayıda kişi okuldan atıldı. Askeri yargı yoluyla TSK dizayn edilince boş kalan karar mercilerine bugün yargılanan darbeciler getirildi. O yüzden askeri yargı bu kadar önemliydi. Bizde (adli müşavirlikte) 60 klasör bilgi ve belge var. Bunları istenildiği takdirde mahkemeye sunacağız.”

4 - 2004’TE ÖRGÜTÜ TESPİT ETTİ


2012’DE ‘CASUS’ İLAN EDİLDİ


Hakim Albay Mehmet Yüzbaşıoğlu, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu’nun ardından Genelkurmay Askeri Mahkemesi’ne ikinci hakim olarak atanır. Yüzbaşıoğlu’nun ilk aldığı dosya 2009’da, Kayseri’deki “Işık Evleri”nde yetişen üç havacı astsubayın FETÖ’ye ilişkin Ahmet Zeki Üçok tarafından yapılan soruşturmaya yönelik tutukluluğa itiraz kararları olur. Dosyayı inceleyince, bu kişilerin “Abi” dedikleri kod adı kullanan kişilerle ilişkilerini tespit eder ve bunun örgüt suçu olduğuna kanaat getirir. 2009’da Albay Dursun Çiçek’in ‘Islak İmza’dan tutuklanmasını engeller. FETÖ’cü  “TSK Kulis” ve “Karanet” isimli Twitter adreslerinden karalama kampanyası başlar. Yine 2009’da, Zir Vadisi’nde bulunan mühimmata ilişkin davada mahkum edilen eski Yarbay Mustafa Dönmez’le ilgili karara direnir. 2012’de İzmir’deki sözde askeri casusluk davasına dahil edilir.