Merhaba Arkadaşlar;
4 Şubat günü Kova burcunun 15. derecesinde Merkür’ün başrol oynayacağı Yeni Ay meydana gelecek. Bu Yeni Ay'da Jüpiter’den güzel destekler alırken, Poseiodan ile de zorlu bir görünüm yapacak. Ve son olarak bu Yeni Ay'da “Dorsum” sabit yıldızı da etkin olacak.

Şimdi bu KOVA burcunda Yeni Ay zamanı neler olabileceğini anlamak için öncelikle Kova’nın neleri sembolize ettiğini bilmemiz gerek. Kova burcu astrolojide dahiler, devrimler, sürgünler, bilim adamları, icatlar, objektif olmayı, hümanizmi, insan haklarını, bağımsızlığı, aykırı olan her şeyi, toplum için olan her türlü konuyu, yüksek teknolojiyi, dernekleri, örgütleri, sivil toplum kuruluşlarını, ufoları, uzayla ilgili her türlü konuyu, astrolojiyi, dostluklar, arkadaşlıklar, havacılık sektörü, yüksek zekayı, grevleri, yapay zekayı, bilimsel gelişmeleri, internet dünyasını, sağlıkta ise dolaşım sistem, kalp, tansiyon sorunlarını sembolize eder. Ve işin içinde olan Merkür’ü de unutmamak gerek. Merkür ise astrolojide bilgi, iletişim, eğitim, ifade, yazılı anlaşmalar, araştırma, fikirler, düşünce, resmi belgeler, öğretmenler, eğitmenler, tüm haberleşme araçları, elektronik aletler, medya, gazeteler, kitaplar, postaneler, telekomünikasyon şirketleri, bilgi ve işlem işleri, öğrenme ile ilgili konular, postacılar demektir. Şimdi bu Yeni Ay zamanı bireysel anlamda ne gibi etkileri olur? Neler yapabiliriz bir göz atalım.

BİREYSEL ETKİLER


Bilgi ve alışverişin en bereketli dönemidir. Yeni bir şeyler öğrenmek, yeni bir eğitime başlamak, yeni bir yazıya başlamak, yayıncılıkla ilgilenmek, yayın evleri ile anlaşmalar yapmak için gayet uygun bir zamandayız. İnternet üzerinden satış, pazarlama, reklam, ticari her türlü girişim için çok uygun olacaktır. Keza seminer vermek, seminerlere ve atölye çalışmalarına katılmak için de keyifli bir zamandır. Yeni her türlü elektronik ve elektrikli eşyalar alabiliriz, son moda, yeni çıkan teknolojileri takip edebiliriz, teknolojik anlamda yatırımlar yapabiliriz. Toplumun faydası için çalışmalar yapabiliriz bu dönem. Etkinliklere katılabilir, toplumu bilinçlendirme kampanyalarına katılabilir veya bu kampanyaların yayılmasına destek olabiliriz. Derneklere, kulüpler, STK’lara üye olabilir veya buralarda aktif roller üstlenebiliriz. Bireysel takılmak yerine bu Yeni Ay zamanı grup çalışmalarına hayatımızda daha çok yer vermemiz faydalı olacaktır. Yalnız kalmanın zamanı değil, aksine sosyalleşmenin, dışarı çıkmanın, dostlarla ve arkadaşlarla daha çok zaman geçirmek iyi gelecektir. Dostlarımızın ve arkadaşlarımızın dertlerine akılcı, dahiyane çözümler üretebiliriz. Bu dönem hayatımızda olan kişilerle zihin fırtınaları yaparak ortak işlerin kapılarını aralayabilirsiniz.

Bu Yeni Ay döneminin duygularla pek ilgisi yoktur. Her türlü olaya daha çok akılla, mantıkla ve sağduyu yaklaşmak çok daha kolay olacaktır. Bu Yeni Ay zamanı hayatımızda özgürlük kazanmak, devrimler yaratmak için harikadır. Oldukça değişik, radikal kararlar alabiliriz. Düşünce ve ifade özgürlüğün çok daha önemli olacak bizler için. Eski konulara yeni bir bakış açısı ile ele alabileceğimiz kıymetli bir süreçtir bu. Tüm kalıplaşmış ve eskimiş düşünce kalıplarımızı rahatlıkla yıkabiliriz. Herkesten farklı düşündüğümüzü korkmadan ifade edebiliriz. Bilimsel konuları daha çok araştırabilir, okuyabilir, bilgi sahibi olabiliriz. Bu dönem tabii ki içimizden ufak tefek isyankar duygularda yükselebilir. Özellikle otorite ile ilişkilerimizde bunu daha çok deneyimleyebiliriz. Bizi kısıtlayan, bastıran duygulara karşı da aynı şekilde isyan edebilir veya bize bunu dayatan hayatımızdaki insanlara karşı da yapabiliriz. Alacağımız kararları kolay değiştirmeyeceğimiz bir dönem olacak. Fikirlerimiz kalıcı ve sağlam olacaktır. Bireysellik çok daha fazla ön plana çıkacak. Hepimiz hayatlarımızın belli alanlarında daha bağımsız, daha özgür olmak için adımlar atacağız.

SAĞLIK OLARAK


Sağlık olarak bu dönemlerde kalp, tansiyon, kan dolaşım sistemi rahatsızlıklarına daha dikkat edilmesinde fayda vardır. İşin içinde Merkür’de olduğundan dolayı sinir sistemi rahatsızları, zihinsel rahatsızlıklar söz konusu olabilir. Yine baldırlar, ayak bilekleri hassaslaşır. Burkulmalar, ayak bileğinde zedelenmeler söz konusu olabilir. Varis gibi şikayetleriniz var ise bu hafta ayaklarınızı ve bacaklarınızı çok yormamanızda fayda var. Ayaklarınızı bol bol havaya kaldırarak dinlendirin. Keza yine kramplarda girebilir. 15 derece Kova burcu vücutta sağ bacak, sağ bacaktaki lenf damarlarına işaret eder. Özellikle sağ bacağımıza dikkat etmekte fayda var.

DÜNYA ÜZERİNDE


Uzay ile ilgili yeni araştırmalar, yeni buluşlar ve önemli haberler yapılabilir. Yeni büyük önemli teknolojik gelişmeler, lansmanlar yapılabilir, yeni icatlar ortaya çıkabilir. Yapay zekaların üst versiyonları, giyilebilir teknolojinin daha da ilerlemesi, sanal gerçekliğin daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlaması ya da sanal gerçekliğin gündelik hayatımıza adaptasyonu söz konusu. Belki de uzayda yaşamakla ilgili yatırımlar söz konusu olabilir, kim bilir? Ufolarla ilgili yeni gelişmeler, bilgi ve belgelerin ortaya çıkışı, uzaylıların varlığına ilişkin yeni gelişmelerde söz konusu olabilir. Düşünce ve ifade özgürlüğü, yayıncılık, insan haklarına ilişkin önemli gelişmeler ve temalar ortaya konabilir. İnanları din, dil, inanç..vb kategorilere sokmadan, sınıflandırmalardan uzak insana sadece insan olduğu için değer veren düşünce yapıları ortaya konabilir, bununla ilgili açıklamalar yapılabilir. İnternet ve sosyal medya üzerinden büyük çaplı protestolarda gündeme gelebilir.

Farklı, değişik, marjinal kişilikler ön plana çıkar. Toplum tarafından dışlanmış, ötekileştirilmiş kişilerin ifade gücü artar bu dönem. Bu Yeni Ay “Kral Çıplak” diyebilme cesareti katacak. Liderleri eleştiren kişiler ön planda olacak. Tabii ki Kova burcundan bahsediyorsak, isyandan söz etmemek olmaz. Dünya üzerinde otoriteye karşı isyankar tavırlar yükselebilir, bildirimler dağıtabilir. Özellikle bu isyanlar düşünce ve ifade özgürlüğü ile ilgili olabilir. Protestolar gündeme gelebilir. Havacılık sektörü de bu Yeni Ay zamanı mercek altında olacak. Daha iyicil bir şekilde ama! Havacılık sektöründe yeni teknolojiler kullanılabilir, yeni hava yolları inşaları başlayabilir, yeni destinasyonlar, yeni hizmet anlayışları uygulamaya konabilir. Havacılık sektörü ile ilgili de gelişmeler söz konusu. Yalnız büyük fırtına ve kasırgalardan dolayı sorunlarda oluşabilir.

DİĞER ETKİLER


Bu Yeni Ay'a Jüpiter destek verirken, Poseidon ise zorlu bir görünüm yapacak ve Dorsum sabit yıldızı etkin olacak. Jüpiter etkisi ile etki alanımız güçlenecek, yeni bir şeyler öğrenmeye daha açık bir hale geleceğiz. Her türlü imza gerektiren durum, seyahat, sözleşme, anlaşma, yurt dışı bağlantılı işler, hukuki konular, eğitim için, entelektüel gelişim için destekleyici bir Yeni Ay sürecinde olacağız. Gelecek için hedefler koymak ve harekete geçmek için en güzel zaman. Fikirler akıcı bir şekilde ifade edilir. Konuşmalarımızda bol bol felsefe, inanç, eğitim, din ile ilgili konular olabilir. Aynı anda birden çok konu ile ilgilenmek zorunda kalabiliriz. Daha iyi nasıl para kazanacağınıza dair fikirler geliştirebilirsiniz, projeler üretebilirsiniz. Pozitif düşünmek, kendinizi bilgi ve becerileriniz konusunda geliştirmek, sevdiğiniz kitapları okumak, ulaşmak istediğiniz bilgilere erişmek, iletişim kurmak istediğiniz kişilere kolaylıkla ulaşmak bakımından oldukça yararlı Yeni Ay. Başarılı iş görüşmeleri yapmak, öğrenci ve öğretmen ilişkisinde olumlu bir diyalog, sınavlarda başarı kazanmak, tekliflere olumlu cevap almak, bilginizle başkalarını etkilemek için harika bir fırsat var.

Poseidon etkisi ile zihinsel ve ruhsal, spiritüel aydınlanma getirebilir, medyumatik yetenekler ortaya çıkabilir. Etkisi olan rüyalar görülebilir. Dorsum sabit yıldızı etkisi siyasi iklimde meydana gelebilecek büyük değişiklik demektir. Denizlerde meydana gelebilecek büyük fırtına ve gemilerin zarar görmesi, dev dalgaların oluşması demektir. Ve ayrıca zehirli hayvanlar tarafından ısırılmak anlamına gelmektedir, dikkatli olmakta fayda var.

TÜRKİYE AÇISINDAN İSE


Kova burcundaki Yeni Ay Türkiye haritasında 8. eve denk düşmektedir. Mundane yani dünya astrolojisine göre 8. ev ölüm oranlarını, cenazeleri, adli tıp, yabancı hisse senedini, tahvilleri, bankaları, vergi, ulusal borç, faizler, miraslar, sermaye, sigorta şirketleri, tazminatlar, sosyal güvenlik, yatırımlar, kamu gelirleri, uluslararası borçlar, düşmanların mali durumunu, kriz, değişim ve dönüşümü gösterir. Demek ki borçlar, vergiler, faizler, krediler, bankalar konusunda yeni farklı bir takım uygulama ve düzenlemelerin olacağına işaret etmektedir. Bankaların faiz oranlarında değişiklikler göze çarpabilir, vergi ile ilgili yapılanmalar olabilir.