Değerli Okurlar, Sayın Cumhurbaşkanı’nın “Türkiye İttifakı” söylemi içtenlikle söylemeliyim ki ben ve benim gibi düşünenleri çok mutlu etti. Demekki artık seçim zamanı kullanılan acı söylemler son bulacak, 82 milyon vatandaşı eşit kucaklayıp, ekonomik yangını söndürecek bir Cumhurbaşkanımız olacak. Sevindirici. Peki, Sayın Cumhurbaşkanı, ortağınız Sayın Bahçeli bu konuda sizinle hem fikir mi? Siz, Türkiye İttifakı diyorsunuz, ortağınız cumhur ittifakı deyip bu sizin bahsettiğiniz ittifakı veto ediyor. O zaman sormazlar mı Sayın Bahçeli’ye, siz Sayın Cumhurbaşkanı’na karşı mısınız diye?

Sayın Bahçeli bununla da kalmayıp, millet ittifakı için seçim zamanında kullandığı illet ve zillet demeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı, bu ittifakın ne olduğunun raconunu tez elden siz kesin de ne olduğunu anlayalım. Bu durumda şunu düşünmeden edemiyorum, acaba cumhur ittifakı çatladı da onun için mi Sayın Bahçeli bu tür söylemleri dile getirmeye başladı? Öğrenmek istiyorum, bu ittifak tamam mı devam mı? Sayın Cumhurbaşkanı, ittifak ortağınız bu dili kullanarak hareket alanınızı daralttığı gibi,  sözde yerel seçimlerde aldığını sandığı sonuçları da açıklayarak size birşey mi anlatmak istiyor?

Geçen hafta, Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan linç girişimi için CHP tarafından verilen Meclis araştırması önergesi, ilginçtir AKP ve MHP oylarıyla parlamentoda reddedildi! Sayın Erdoğan, Sayın Kılıçdaroğlu’nu kastederek “kol kola gezdiklerin sana saldırdı” diyor. Soruyorum, bunları araştırıp da mı bu sonuca vardınız yoksa bizimle paylaşamayacağınız şeyler mi var? CHP için dağdan talimat alıyor, diyorsunuz. Neye dayanarak bunu söylüyorsunuz, şayet bu konuda bir kanıt varsa lütfen ortaya koyun hep birlikte öğrenelim. CHP’liler bu ülkenin vatanseverleridir. Bir CHP’li olarak soruyorum, Sayın Cumhurbaşkanı bu söylemleriniz, Türkiye ittifakı söyleminiz ile örtüşüyor mu? Yürekten inanıyorum ki, Türkiye ittifakı için siz gerçek bir adım atsanız hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de Sayın Akşener size koşulsuz destek verirler. Ama gelin görünki İYİ Parti tarafından parlementoya getirilen yine bir araştırma önergesine AKP ve MHP red oyu veriyor. O da seçim günü çok merak edilen bir konuyu, Anadolu Ajansının 13 saatlik suskunluğunun neden olduğuna dair.

Son zamanların “kızgın demiri soğutmak” lafı da artık iyice anlamını yitirdi. Soğutalım deniyor ama söylemlerle yine demir ısıtılıyor. Seçimler bitti, dilimizi düzeltmemizin vakti gelmedi mi?

Ülkede ciddi ekonomik sıkıntı mevcut, mutfakta yangın var. Bu sıkıntıları aşmanın çözümleriyle uğraşmak varken, halen şu ittifak bu ittifak diyerek ve zehir zemberek dille muhalefete saldırmak ne anlama geliyor, anlayan beri gelsin. Bunlarla vakit kaybetmek ülkeme ciddi zararlar veriyor. Unutmayalım ki dilimizi düzeltmezsek o demir de soğumayacak.

Değerli Okurlar, bu İstanbul seçimleriyle ilgili YSK ne yapmak istiyor, inanın anlayamıyorum. Sonuçlar için önce 3 mayıs dendi, sonra ertesi haftaya bırakıldı. Bu sonuç artık daha fazla bekletilmeden en kısa sürede ilan edilmelidir. Şunun artık kabul edilmesi lazım, ne denilirse denilsin, SAYIN EKREM İMAMOĞLU seçimi kazanmıştır. Bu sonuç, Cumhur ittifakını bilemem ama İstanbul hakının içine “Bal gibi de sinmiştir” Tüm ülkem ve İstanbul halkımıza hayırlı olsun.

SON SÖZ: İYİ İNSAN, AKLINDAN HİÇ KÖTÜLÜK GEÇİRMEYEN, SAF İNSAN DEĞİLDİR. İYİ İNSAN, HER ŞEYİN FARKINDA OLUP, İYİLİĞİ TERCİH EDENDİR.


LA EDRİ