İktidar partisi belediye başkan adayları hemen her konuşmalarında “Devlet bizim arkamızda, oy yoksa hizmet yok” lafını sıkıştırıyorlar araya... Seçmeni tehdit ediyorlar bir anlamda...
Propaganda yoluyla sistematik bir biçimde AKP’ye oy vermeyenlerin hizmetten yoksun bırakılacağı, oy verenlerin ise hizmet alacağı bilgisi pompalanıyor.

★★★

Sanki babasının parasını harcıyor hazretler... Öyle de pişkinler... Belediye başkanlarının maaşını kim ödüyor? Vergilerle ben ödüyorum, sen ödüyorsun... Her Türk vatandaşı ödüyor.
Kime, neye göre öncelik veriyorsun? Kimin parasıyla, kimi kayırıyorsun? Vatandaşın verdiği vergiyi oy karşılığı peşkeş mi çekiyorsun?

★★★

Cebinden veriyorsa, babasının çiftliğinde harcıyorsa, kendi parasıysa, isterse şöminede yaksın, bana ne? Lakin vergisini veren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, kendi siyasi çıkarlarına göre ayrıştırmak kimin haddine?
Vergiyi toplarken, park ücreti keserken, ceza yazarken, turnikelerden geçerken herkesten cayır cayır para tahsil ediyorsun da, iş hizmete gelince mi partiye göre ayrıştırıyorsun?

★★★

Belli ki bu bile yetmiyor; “Cennetin tapusunu dağıtan”, “AK Parti’ye oy vermeyeni Allah çarpar” diyen yalakalar çıkıyor. Buna inanan geri zekalı insan varsa çarpsın valla... Hiç değilse boşuna oksijen israf etmez faydası olur dünyaya...
Bir belediye İller Bankası’ndan kredi almadan kolay kolay büyük bir yatırım yapamaz. İller Bankası, borcu olan belediyelerin listesini açıkladı. Listenin ilk beşinde AKP’li belediyeler yer aldı. Muhalefet, aradığı krediye bir türlü ulaşamadı!
Neden? İller Bankası’nın yönetim kuruluna bakalım istersen! Ne iş yapar bu İller Bankası? Görevi köylere ve belediyelere finansal destek sunmaktır. Şu şansa bakın ki toplam 7 yönetim kurulu üyesinin 5 tanesi AKP’li...

★★★

Belediyelerdeki yolsuzluk hikayelerinin ardı arkası da kesilmiyor. Peki, yolsuzluk oluyor da ne oluyor? Hiç! Koskoca AKP sözcüsü Bülent Arınç “parsel parsel” lafını etti. Arkasını getirmek yemedi!
Nitekim AKP’li belediyeler denetimden uzak... Neredeyse muaf! Muhalif il belediyelerinin yüzde 75’i denetlenirken, bu oran AKP’li belediyeler için yüzde 27’de kaldı. Sahi denetlense ne olacaktı?

★★★

İstanbul’da yaşam kalitesi en yüksek ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Şişli, Bakırköy... Hepsi de muhalefetin elinde... Belli ki bir yere kadar para ile...
Bu saatten sonra muhalefet belediyelerini nasıl eleştireceksin? Her şeye rağmen bu yoklukta yine iyi işler yapıyorlar diyeceksin. Kaynak vermiyorsan bile en azından hakkını vereceksin.