Başkanlık sistemine geçtiğimizden beri ekonomide gün yüzü görmedik. Zira sistem enkaz devraldı. Enkazı da bizzat sitemi getirenler yarattı.
Ekonomi yıllardır kötü yönetiliyor. Bu bir sorun. Ülkeyi yönetenler bu sorunlarla başa çıkabilecek düşünce yapısına sahip değiller. Bu daha büyük bir sorun.

★★★

Büyüğün büyüğü vardır ya... İşte o da heybede... Sadece ekonomiye odaklanırsanız resmi göremezsiniz. Yıllardır yazdım, çizdim... 2018’de canımız çok yanacak diye... “Acımadı ki” diyen kaldı mı kenarda köşede?
Bu yıldan ümidi olan var mı? Varsa ekonominin nasıl iyiye gideceğini bana da anlatsın... İçinde mucize olan masalları ben de duyayım.

★★★

Ne yaptı ekonomi yönetimi “Suç bende değil” mesajı vermekten başka? Yedi, içti, tüketti; Türkiye’yi borç batağına sapladı. Bunu bankalar vasıtasıyla toplumun bütün bireylerine yaydı.
Merkez Bankası el frenini çekmiş, İktidar gaza basıyor. Ekonomi balata yakıyor. Dumanlar çıkıyor. Ne dolar ne faizler iniyor, ne piyasalar rahatlıyor. Bilin bakalım araba nereye gidiyor?

★★★

Türkiye şerit değiştirdi. Ters yöne daldı. Böyle bir ortamda yabancı yatırımcıların bırakın yatırım yapmasını, Türkiye’nin kulaklarını bile çınlatmıyorlar. Belli ki telefon rehberinden adımızı silmişler, hal hatır sormak için bile aramıyorlar. Amerika ile didişmemizden korkuyorlar!
Bu Amerika ilişkisi aynı AKP ilişkisi gibi... Eğer aran kötüyse ne ihale alabiliyorsun ne devlet işi... Amerika’nın aldığı karar bizi bağlamaz diyebilir misin? Diyemezsin! Amerika ile kim ters düşmek ister. Hangi kurum Amerika’ya karşı çıkıp Türkiye ile iş bağlar?

★★★

Milli ve yerli sermaye bitince soluğu Amerika’da alıp “Gelin, bize yatırım yapın” diyoruz. Kimse de olumlu cevap vermiyor. Yıllarca ekonomiye dışarıdan müdahale var diyenlerin dışarıdan gelecek yardımı beklemesi komik oluyor!
Yabancı raporlara yansıyan cümleler oldukça karamsar. Raydan çıkmış, borç bataklığında yüzen bir ekonomi, rekor faizler ile borçlanan kurumlar... Her geçen gün artan risk primi ve Erdoğan’ın para politikasında aktif rol oynayacağını gösteren emareler...

★★★

Adamlar zaten bize yüz milyarlarca dolar borç vermişler, şimdi bizi bilerek batırmaya çalışacaklar sonra da paralarını alamayacaklar! Salak mı bunlar? Bu saatten sonra yabancı yatırımcı Türkiye’ye ancak tatil için gelir.
Sende kaynak kalmadı! Seçimler için bütçede ne varsa harcamışsın. Nasıl düze çıkacaksın? En iyisi iftar çadırlarındaki bedava yemek kuyruklarına bakın. Önceki yıllar ile karşılaştırın. Ülkenin durumunu tam olarak anlayın!