Hani bir kız görürsün, ne olduğunu bile anlamazsın. Hop bir bakmışsın, aşıksın... Evliliğe ikna etmek için türlü türlü sözler verirsin. “Seni saraylarda yaşatacağım” falan dersin...
Bugünlerde hiç değilse birimizin sözünü tutması en büyük tesellim... Elinden geleni yapıyor, her daim çalışıyor. Onu saraylarda yaşatıyor. Köşkler, sayfiyeler, külliyeler yetmiyor, liman bile yaptırıyor.

★★★

Dolar yükseliyor, faizler artıyor, enflasyon durmuyor. Kriz var, borçlar ödenemiyor, şirketler iflas ediyor, insanlar işsiz kalıyor. Vatandaş soğan kuyruğunda, ay sonunu getiremiyor.
Tam da böylesi zorlu zamanlarda, seçim sonrası 12’inci günün şafağında, ihtiyacımız olan müjde doğudan geldi. Halkı sevince boğan gelişme Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı köşkünün inşaatına başlandığı haberiydi.

★★★

Haberle eş zamanlı olarak yeni ekonomi reform paketi açıklanıyordu. Hazine ve Maliye Bakanı, tüm paydaşların katılımı ile etkin bir tasarruf sistemi oluşturacaklarını, planladıkları tasarruf adımlarını, tasarrufları artırarak dış finansmana bağımlılığın azaltılacağını anlatıyordu.
Hani inşaat sektörü durmuştu? Bakın Ahlat Köşkü için 400 işçi cayır cayır çalışıyordu. Artık yılın 3-5 gününü rahatça Van Gölü manzarası eşliğinde geçirebilecekti. Bizimkisi bir aşk hikayesiydi!

★★★

Belli ki Ankara’daki 1100 odalı saray, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı yetmiyor. Vahdettin Köşkü, Huber Köşkü, Beykoz Kasrı kesmiyor. Sahi Marmaris’teki 300 odalı yazlık saray ne zaman bitiyor?
İtiraz edenlere soruyorum; Suriyelilerle birlikte halk plajında mı denize atlayacak? Ördek suya daldı, zil çaldı mı oynayacak?
Hem kendine mi yapıyor? Cumhurbaşkanlığına yapılıyor. Kim cumhurbaşkanı olursa o kalacak! Tapulu malı falan da değil hani... Millete hizmet için yapılıyor!

★★★

İnşaat bittikten sonra, bahçıvanı, koruması, hizmetçisi, ahçısı sürekli orada kalacak, 365 gün maaş alacak. Sorsan milletin köşkü olacak. Sanki vatandaş devre mülk olarak kullanacak!
Fikir babası Devlet Bahçeli... Dahiyane... Adeta bir şifre... Hani, 1071’de Malazgirt’te... O zaman yapılacak köşk de olsun 1071 metrekare... Beş dönüm kesmez, on dönüm arazi içerisine... Kısmet av köşkü ve bağ evine...

★★★

Kesinlikle yapılan köşke karşı değilim... Hatta 81 ilin tamamına yapılmasını isterim. Böylece konaklama sorununun huzur içinde çözülmesini dilerim.
Trump, sözde süper güç Amerika’nın Başkanı... Lakin öyle istediği yere saray, istediği yere köşk yaptırırlar mı? Verelim bizim köşkün anahtarını... Alsın yanına İngiliz, Çin, Fransız ve Alman’ı... Gariplerim görsün itibarda tasarruf olmayacağını!