Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak; “Türkiye ekonomide yeni bir hikaye yazmaya başlıyor” dedi... Muhtemelen hikaye yerine “masal” demek istedi. Zira masallar bile daha gerçekçi.
Bakan; “2019’da 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz” diyor. Bence sıkı bir dürtün, halüsinasyon görüyor.
Belediye başkan adayı Binali Yıldırım da 500 bin kişiye iş bulacaktı. Oh, ülkede işsizlik sorunu falan kalmadı!

★★★

Madem yapabiliyor... Neden şimdi yapmıyor? Niye seçimin bitmesini bekliyor? İktidar 17 yıldır AKP’de değil mi? Henüz üzerine geçirmedi mi?
Ülkede resmi işsiz sayısı 4 milyon kişi olarak açıklandı. Berat-Binali ikilisinin vaatlerine göre 2019’da 3 milyon kişi iş bulacak, ülkede sadece 1 milyon işsiz kalacak.
Siz bu hedefleri tutturun, kalan 1 milyon kişiye bizzat ben iş veriyorum! Al sana “sıfır” işsizlik... Maksat dünya bizi kıskansın, bizden ders alsın.

★★★

Önceki gün Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde maç tıklım tıklımdı. Stat 40 bin kişiyi ağırladı. Yan yana koy öyle dolu 62 büyük stadı... Sonra hepsine iş ver tuttur istihdamı...
Bakan Albayrak 62’de tavşan yapmıyor, iş buluyor. Bunun inananı da çıkıyor! Nasıl da uçuyor? Atıyorsanız biraz destekli atın. Tamam, insanları kandırın ama tadını kaçırmayın!

★★★

Şu andan başlayıp her 1 dakikada bir kişiye iş bulsa... 2.5 milyon kişi ancak işe girer 4 yıl 9 ay sonra! Hâlâ diyor ki 2019’da...
Her gün 1000 kişinin çalıştığı dev bir fabrika açsan... Fabrika sayısını da 2500’e çıkartsan...  6 yıl 10 ay sonra verdiği söz ancak tutar. Söz vermek ne kadar kolay!

★★★

Ekonomiyi çökerttiğiniz için bunca insan işsiz kaldı. Zira işsiz bıraktıkları insanlara verilebilecek en güzel vaat çalışılacak yeni işler... Bırakın iş bulmayı, yenileri işsiz kalmasın, o bize yeter!
Sahi nasıl yapacaksın? Eskileri kovup yenilerini mi işe alacaksın? Fabrika mı açacaksın? Yeni iş kolları mı kuracaksın? Tarıma, sanayiye büyük destek projesi mi başlatacaksın? Cevabı yok!

★★★

Hangi parayla? Görürsünüz seçimden sonra... Sorarsan “istirham ederim, istihdam demedim, instagram dedim!” der. Herkes bir selfi çeker, sayfasına koyup beğeni bekler! Resmine bakarken ekmek banar, onu yer.
Kayınpederi de bu sorunu çözmek adına “her firma bir işçi alsa” çağrısı yaptı zamanında... Hiçbir işe yaramadı tabiatıyla...

★★★

Dikkat ederseniz ortada plan yok, program yok! Tıpkı yeni yıl kararları gibi... Sigarayı bırakma, spora başlama, kilo verme kararı alırsın. Birkaç hafta sonra tamamen unutur ferahlarsın.
Bakan Bey, sen de seçim bitince rahatlarsın. Çok da önemli değil, sonra şey yaparsın... Aynen... Yaa işte yazlık saraya falan gidince kafayı dinler, bir bakarsın...