Geçenlerde, Taksim’de yarım saat dolandım. Park yeri bulamadım. Her yer dolu! Ara sokağa girdim, bir arabalık yer gördüm hemen yerleştim.
Geri döndüğümde, araba yok bıraktığım yerde. Haliyle yaşatmamışlar, çekiciyle yanaşmışlar. Götürüp cezayı yapıştırmışlar. Taksi parası, çekme ücreti, otopark parası, ceza derken canıma okudular!

★★★

Niye çekiliyor ki? Yolu kapamıyorum, geçişe engel olmuyorum. Yaz cezayı, koy sileceğe... Yok, olmaz! İlla çekecekler. Yoksa nasıl para kazanacak çekiciler?İstanbul’da durum böyle... Dünyanın en berbat trafiğine sahip olan şehirleri arasında ilk sıralarda... Berbat trafiğin anlamı, otoparkların para basması... Normal bir doğa olayı...

★★★

Demem o ki; İSPARK’ın faaliyetlerinden zarar etme ihtimali, yolda yürürken kırmızı başlı yeşil ejderha görme ihtimalinizden daha az... Yine de bildiğin havadan para toplama işinde zarar ettiler.
İSPARK üçüncü dönemde 230 milyon hasılat yapıp 18 milyon zarar yazdı. Sahi nasıl başardı? Topladığı paranın sadece yüzde 10’u kâr olsa bile 23 milyon kasaya koyardı.
Deli Dumrul gibi para toplayacak sonra da zarar yazacak! Yönetimini kutlamak gerek. Herkese nasip olmaz İSPARK gibi bütün hasılatı “nakit” olan şirketi zarar ettirmek.

★★★

İstanbul’daki neredeyse tüm sokaklar İSPARK tarafından otopark olarak işletiliyor. Yetmiyor İstanbul’daki tüm taksi, minibüs duraklarından da gelir elde ediyor.
İşlettiği katlı otoparklarda yer bulan kendini şansı sayıyor. Marinaları var, para basıyor. Kıyılarda bağlanan tekne ve yatlardan bile para kesiyor.

★★★

Giderleri ne? Asgari ücretin biraz üzerinde maaş alan personeli, eldeki makineler, yazılım... Başka? Kaldırıma çektikleri sarı çizginin boya gideri vardır. İspark ceketleri, bir de demir tabelalar...
Çoğu yıllardan beri belediyeye ait olan kat otoparklarının yapılıyorsa bakımı... Başka ne olacak ki? Cirosuna yakın kâr yazmıyorsa belli ki bir şeyler dönüyor tezgâh altında... Düşünün artık kim, nasıl meze yapmış yiyorsa şirketi!

★★★

Şirkete soruyorsun; “kâr amacıyla kurulan bir şirket olmadıklarını” söylüyorlar. Madem zarardasın, hiç kimseyi çalıştırma, sokakları değnekçilere bağla. Onlardan sabit ücret topla. Parayı nereye koyacağını ara...
Şirket daha önce defalarca yolsuzluk haberleriyle öne çıktı. Bir kısım personeli topladığı paraları cebe attı.

★★★

İSPARK yönetimi şirket merkezinde görev yapan idari personeli için 2016 yılında kiraladığı onlarca araç hâlâ kullanılıyor. Şirket, idari kadrolara aileleriyle birlikte özel sağlık sigortası yapmayı tercih ediyor. Etsin!
Yok cirosunun dörtte birini büyükşehir belediyesine veriyor yok ilçe belediyelerine de ufak bir meblağ aktarıyor. Aktarsın! Fark etmez. Güzel kardeşim ne yapsan bu şirket zarar edemez!