Cumhurbaşkanı ülkemizdeki Suriyeliler için “Biz onların eline bırakmadan valiliklerimiz yoluyla aynen yedirmeye, içirmeye, giydirmeye devam edeceğiz” dedi... İyi de seçim öncesi “Seçimin ardından misafirlerimizin tamamının evlerine dönmelerini sağlamayı hedefliyoruz” demişti. Bilemedim şimdi!

★★★

AKP Genel Başkanı’na ben de çok kırgınım bu konuda... Partisinin grup başkanvekili formülü verdi: “Asgari ücretle geçinen 5 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay-simit tükettiğinde ceplerinde kalan tam 1120 lira...” Simit ve çayı nereden 1 liraya alıyorsa? Yeter de artar bu halka!
Kendi vatandaşın simit yesin, Suriyeliler yedirilmeye, içirilmeye, giydirilmeye hatta nargileye devam etsin. Kendi vatandaşından en az 70 lira Genel Sağlık Sigortası (GSS) ücreti al, Suriyeliler hastaneye bedava gitsin! Suçumuz ne ki?

★★★

Dışişleri Bakanı açıkladı: “Bugüne kadar Türkiye’de yaşayan Suriyelilere 37 milyar dolar harcadık. Türkiye’de her gün 300 Suriyeli dünyaya geliyor. Son 7-8 yılda Türkiye’de 400 bin Suriyeli doğdu!” Hastane ücretsiz olunca...
Sahi kimin 37 milyar doları bu para? Devletin kendi parası olmadığına göre, belli ki fatura ödenmiş bizim vergilerle... Vergiyi tabana yaymaya devam mı? Hazır mıyız daha da fakirleşmeye?

★★★

Harcadığımız para Merkez Bankası rezervlerinden fazla... Merkez Bankası, rezervlerinde 28.1 milyar doları olduğunu açıklıyor. Yabancı yatırımcılar güvenmiyor, “En fazla 16 milyar dolarınız kaldı” diye iddia ediyor.
Harcadığımız para her iki durumda da rezervlerimizden fazla... İşin açıkçası inanmıyorum o kadar para harcandığına! Öyle olsa 4 milyon Suriyeli’den her birinin elinde 54 bin lira para olmalı... Bence Suriyeliler için harcandığı açıklanan para, giden paranın kamuflajı...

★★★

Bu ülkede insanlar aç! Öğretmenler bile kadro alamıyor. Millet üç kuruş ucuza soğan, patates almak için sefil oluyor. Ülkede resmi genç işsizliği yüzde 26.7’ye geldi... Para yok diye kıdem tazminatlarına bile göz dikildi...
Suriyelilerin yaşaması gereken yer Suriye olmalıdır. Gelen gitmiyor, acep nedendir? Pardon, bayramlarda tatile gidiyor, bumerang gibi geri geliyor.

★★★

Kimin parasını kim yiyor? Sahi belediye bütçelerinden yardım alıp milyonlar aktarılan vakıflar, dernekler ne iş yapıyor? İstanbul Belediyesi’nden 16 milyon lira yardım alan Okçular Vakfı, sanırsın ki gidip geri alacak Mohaç’ı...
Misafirperverlik de bir yere kadar! Bu ülkede insanlar aç yaşıyor. Senin başkan vekilin simit hesabı yapıp millete akıl veriyor!
Sen hâlâ yedirip, içirip, giydirmekten bahsediyorsun ağa... Geri gönderilme zamanı çoktan geldi de geçiyor!