Bu kadar fevkalade, bu kadar mükemmel bir İktidar olabilir mi? Hiç mi yanılmazlar? Hiç mi hata yapmazlar? Yok efendim nerede? Beşer şaşar, bunlar şaşmıyor. Yaptıkları her program, öngördükleri her plan maşallah nokta atışı tutuyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergilerimizin yiyicisi TRT’ye önemli açıklamalarda bulundu; “Yılsonu itibarıyla hedeflerimizin tamamını tutturmuş bulunuyoruz. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor.”

★★★

Tutturduklarına şaşırdım mı? Hayır! İnandım mı? Tabii ki hayır! Tutturuyorlar mı yutturuyorlar mı ben biraz şüpheliyim. Belli ki kötü niyetliyim.
Vatandaş hedef tahtası oldukça hedefi tutturmaları gayet normal... Yalnız bunu artık AKP seçmeni bile yemiyor, suçlu Fox Ana Haber’den Fatih Portakal!

★★★

Neyi tutturdular bilmiyorum ama nasıl tutturduklarını tahmin edebiliyorum. Keşke ucundan millet de tuttursaydı. Nitekim tutunacak dal kalmadı!
2018’e yüzde 7 enflasyon hedefiyle başlayıp, yılsonunda gelen yüzde 20.30 enflasyona sevinmek, dalga geçmek demek... Belki de hedefleri enflasyonu artırmak, Türkiye’yi batırmaktı. Bu açıdan bakarsak sorun kalmadı!

★★★

Cumhurbaşkanı yazın 100 günü kapsayan eylem planını açıkladı. Tam 400 projeden bahsetti. 100 gün bitti. 2 hafta sonra çıktı, “Hepsini yaptık” dedi!
Kimse de neyin yapıldığını görmedi! Arkasından “İkinci 100 günlük eylem planı” geldi. Şaka gibi... Hedefleri tutturmuş belli ki!

★★★

Şöyle anlatayım. Türkiye, 19 Şubat 2001 tarihinde tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden biriyle baş başa kalmıştı. Bankalar battı. Enflasyon fırladı.
2002 yılı enflasyonu yüzde 29.75’e düştü. Kriz AKP’yi 2002’nin Kasım ayında İktidara getirdi. Dolayısıyla bu enflasyon düşüşünde AKP seyirciydi.
2003 yılı enflasyonu yüzde 18.36’ya geriledi. Noktası virgülüne kadar IMF’nin programı uygulanıyordu. Kriz ertesi yüzde 18.36 enflasyon, Türkiye şahlanırken yüzde 20.30 enflasyon!

★★★

Her işleri böyle... Bakın; kamu spotu, reklam verip döviz bazında tahvil ihracı yaptılar. Kamu bankaları satmak için bütün müşterilerini tek tek aradı. Yetmedi, günü uzattılar. Kesmedi, kurumsal müşterileri de işin içine kattılar.
İhale sonucunu döviz toplayıp çok görünsün diye Türk Lirası olarak açıkladılar! Ne satmışlar? Yaklaşık 1.1 milyar lira... Yani 200 milyon dolarcık! Bunu dahi başarı olarak sundular. Vallahi ne güzel kafa buluyorlar. Sorsan; hep tutturuyorlar. Yine tutturdular!