Cumhurbaşkanı dün “yan dairedeki ölüyor, öbür dairenin haber yok” diyerek 60 katlı dikey beton binaların ruhsuz durumundan söz etti. Glasgow’da yaşayan bir okurum ise “Minberine asansörle çıkılan Çamlıca’daki camiyi yapan şirket iflas etti” yazısı üzerine bana e- posta gönderdi.
Sizinle paylaşayım.
Bilginiz olsun.
“Arap Birliği’ne üye Cibuti ile Komoros hariç Dünya’da gitmediğim Müslüman ülkesi yok. Minber, Peygamberimiz (SAV) zamanında 3 basamaktı.
Bu tevazu işaretidir.
Gördüğüm bütün Pakistan, Endonezya ve Arap camilerinde minber 3 basamaktır. Glasgow Merkez Camisi (Pakistanlılar yaptı) minberi tek basamaklıdır”
Çamlıca, 48 basamak.
Hoca yorulur.
Asansör düşünülmüş.

★★★

Dünyada minberine asansörle çıkılan cami tek Türkiye’de yapıldı. Çamlıca Tepesi’nde 400 dönümlük arazi “özel proje alanı” ilan edildi. Bu; İstanbul’un şehir planı hiçe sayılarak “parsel bazında özel imar izni çıkarıldı” demek oluyor. Cumhurbaşkanı son açıkladığı “Manifestoda” altını özellikle çizip, söz verdi. Bundan sonra eğer İstanbul’un belediye başkanlığını Binali Yıldırım kazanırsa “parsel bazında özel imar izni” verilmeyecekmiş. Çamlıca Tepesi’nde 400 dönümlük alanın 57 dönümü üzerinde ve 100 milyon dolara (520 milyon liraya) mâl olan, aynı anda 63 bin kişinin namaza durabileceği, kubbesini çevreleyen yazıları altın renginde, yüzde 100 yün özel dokuma halı ile kaplanan Çamlıca Cami için bir de özel metro hattı inşa edildi. “Metro hattı için de yine parsel bazında imar izni değişikliği” yapıldı.
Cami muazzam büyük.
Asansörlü minberi var.
Cemaati yok.
Cemaat taşınarak gelsin.
Metro hattı döşendi.
Büyük israf!
Nasıl izah edeceksiniz?
İslam inancına sığmıyor.
Akıl ve mantığa da.
Belediyeciliğe de...

★★★

Kadir Topbaş ise susuyor.
Eski Belediye Başkanı Topbaş, “parsel bazında özel imar izinleri vererek” İstanbul’u dikey büyütüp 50 katlı- 60 katlı beton ormanına çevirmek ve kentin doğal klimasını hançerleyip öldürmekle suçlanıyor. Tayyip Erdoğan belediye başkanlığını bıraktığında İstanbul’u 4 yüksek bina ile teslim etmiş. Şimdi beton ormanındaki sayı 150’ye çıktı. Hepsi; parsel bazında kişiye, holdinge, şirkete özel plan değişikliği ile dikildi.
Kadir Topbaş açıklasın.
150 rant makinesinin ne kadarı belediyenin verdiği parsel bazında plan değişikliği ile yapıldı ve ne kadarı Ankara’dan Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ aracılığıyla ayarlandı?
60 katlının dili yok.
Topbaş, konuşsa!
Parsel izinler aydınlansa!
Vatandaşın ufku açılır.
Sus, sus, nereye kadar!

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Emperyalizm eski dişini gösterdi!


Emperyalizm dünyayı yeni bir çatışma-savaş-yıkım-yağma ortamına sürükleyecek eski dişini gösterdi. Venezuela, yeni Vietnam olacak beklentisi doğdu. Avrupa Birliği de ABD’nin yanında yer aldı ve Romanya’da yaptığı toplantıda “bu dünya bizden sorulur” diyen emperyalist vizyonu yeniledi: “Maduro gitsin Guadio gelsin” kararı çıkardılar. Venezuela Vietnam da olabilir, sonu Libya’ya da benzeyebilir. Libya’ya da ilk bombaları Fransız uçakları atmış, Kaddafi’nin hayatına son verilmişti. Irak’ın durumunu ve Suriye’nin son halini biliyoruz. Emperyalizm, öldüre öldüre, bombalaya bombalaya, böle böle ülkelerin iç işine karışmayı kendinde hak görüyor. Yeni bir döneme girdik. Biz bölünmemeliyiz.