Yüze yumruk atma, çene kırma, dişleri dağıtma ve bu yolla “linçleri çoğaltarak ve göz korkutarak terör estirip sindirme” dönemine girdik. Ankara’da Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra ikinci linç gazeteciye yapıldı. Yeni Çağ Yazarı Yavuz Selim Demirdağ, evinin önünde saldırıya uğradı, ölümüne dövüldü.Herkes korkarken.
O korkmuyordu.
Herkes susarken.
O yazıyordu.
Ben şahidim. Onu tanımıyordum, hiç karşılaşmamıştık. Uzaktan yazılarını okuyordum. Fetullahçılar, devlete, yargıya, polise, orduya sızıp “pusu davaları açmaya” başladıklarında isim isim, belge belge ilk yazan, ilk uyaran, ilk dikkat çeken Yavuz Selim Demirdağ olmuştu. “Fetullah’a Selam Kumpasa Devam” ve “İmamların Öcü” adlı kitaplar da yazarak “Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Fetullah yapılanmasını” belgeleriyle ilk anlatan da oydu. Sonra Nihat Genç ile TV programları yapıp bilgilerini korkusuzca Türkiye’ye sunmaya
davam etti.

★★★

Linçe uğradığı gece “belediyelerdeki soygunların boyutunu” anlattı.
TV programını bitirdi.
Gece ilerlemişti.
Evine geldi.
Sahte plakalı bir araçla izlemişler. Evinin kapsından girerken saldırdılar. 7 kişi bir gazeteciye ellerindeki sopalarla ölümüne vurdular ve “Meydan boş değil...” diyerek ve küfürler ederek geldikleri araca gece karanlığında binip gittiler.
Yavuz Selim!
İktidarı eleştiriyordu.
Yanlışları sergiliyordu.
Yavuz Selim linçe uğradı.
Türkiye nereye gidiyor?
Nereye götürülüyor?

★★★

86 yıl öncesinin Almanya’sına mı götürülüyor? 86 yıl öncesi Almanya’da “S.A”ların sayısı 3 milyonu bulmuştu. Ayrıca Nazi Partisi’nin sokaklarda 750.000 kişilik vurucu gücü vardı. “Kahverengi Gömlekliler” diye adlandırılan S.A.’lar her fırsatta muhalefe karşı sokaklarda kanlı saldırılar yapıyordu. Nazi milislerinin başı olan Ernst Röhm, 30 Mayıs 1933’de “Daha başındayız, esas işimizi bundan sonra yapacağız” diyordu. Döven, çene kıran, cinayetleri işleyenlere sorgulama bile yapılmıyordu. Röhm, 1933 yılının sonunda “Kahverengi Gömleklilerin” polis ve yargının denetiminden çıkartılmasını sağladı. Böyle S.A’lar devlet içinde devlet oldular. Ayrıca Himmler’in komutasında sayıları 50.000’i bulan “Koruma Gücü” vardı. GESTAPO adlı gizli polis teşkilatı da kuruldu. GESTAPO Alman yargısının yetki alanından da çıkartıldı. Alman fikir dünyasının önde gelen yazarları Bertold Brecht ve Thomas Mann’ın bile yazılarını, ölüm korkusu yüzünden, yayınlayacak yayınevi bulunamıyordu. Alman demokrasisinden eser kalmamıştı. Siyaset Meclis’te değil sokakta yapılıyordu.
Bunlar 86 yıl önceydi.
Almanya perişan oldu.

★★★

86 yıl sonra Türkiye!
Bu 7 kişi kim?
Arkalarında kim var?
Kimden emir aldılar?

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Gazete basanı Londra temsilcisi yaptı!


Yazar Ahmet Hakan’ı önce AKP Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, dövmekle tehdit etmiş, sonra da Ahmet Hakan, evinin önünde hastanelik olacak derecede dövülmüştü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık dört yıl önce Hürriyet gazetesine saldıran grupta yer alan eski AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ı partisi AKP’nin Britanya’nın başkenti Londra’daki temsilcisi yaptığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece Londra temsilciliğimizi de açmış bulunuyoruz. Şimdi temsilciliklerimizin sayısını artırarak, partiler arasındaki diyaloğu geliştirmek durumundayız” diye konuştu.