Oylar atıldı.
Oylar sayıldı.
İstanbul Maltepe’de bir daha sayılsın istendi. Bir daha sayıldı. Sayımı geciktirme planı kuruldu. İktidar cephesi “kaba kuvvet baskıya” başvurdu. AKP ve MHP’liler Maltepe’de oyları sayan kurulları bastılar. Kaba kuvvetle sayımı geciktirmek istediler.
Bravo CHP’ye
Ve İYİ Parti’ye!
Oylara sahip çıktı.
Kaba kuvvetçilerin istediği olmadı. Sayım 17 gün sürdü. İstanbullular da oylarının hakkını aradılar, çarşıdan, pazardan, caddeden, yoldan, pencereden, balkondan stadyumlardan “Mazbatayı ver... Mazbatayı ver... İmamoğlu’na mazbatayı ver...” sesini yükselttiler. 15 yaşındaki gençler Ekrem İmamoğlu’nun otobüsü geçerken “Ekrem Abi, Türkiye’de güzel şeyler olacak” diye bağırıp el salladılar.
Maltepe’de sayım bitti.
Davullar vurdu.
Halaylar çekildi.
Ekrem İmamoğlu kazandı.
Binali Yıldırım kaybetti.
Seçimle gelen.
Seçimle gitti.

★★★

Sandıktan seçilerek çıkan yeni başkan Ekrem İmamoğlu, “Bakırköy’de ne yaşam kalitesi varsa aynısı Bağcılar’da da olacak” diye söz veriyor.
Beşiktaş’ta ne varsa!
Sultanbeyli’de de olacak.
Kadıköy’de ne varsa.
Ümraniye’de de olacak.
İstanbul’da ne varsa.
Hakkari’ de de olacak.
Seçimle gelen Ankara Belediye Başkanı, İzmir Belediye Başkanı, Adana Belediye Başkanı, Mersin Belediye Başkanı, Antalya Belediye Başkanı, Tunceli, Eskişehir Belediye Başkanları ve tüm yeni - eski muhalefet partili belediye başkanları, “üretim pastasını büyüteceğiz ve partili ayrımı yapmadan adil paylaşacağız” sözü veriyorlar. 30 büyük şehrin 11’inde Türkiye nüfusunun yüzde 45’i yaşıyor ve bu şehirlerin seçilmiş CHP’li başkanları “Ankara’da Saray’a karşı yönetim yarışına gireceklerini” ilan ediyorlar.
Türkiye’nin önü açıldı.
Güzel şeyler olacak!

★★★

Biz özgür gazeteciler, “yeni seçilenlerden eşitlik-adalet-hak- hukuk- şeffaflık- dürüstlük- yüksek ahlak- rüşvet yemeye- yedirmeye - hısım akraba yandaş kayırmaya son verme- dış borca mahkum olmayan hormonlu değil gerçek kalkınma” isteyeceğiz. Yan çizerlerse onları da en ağır kalemle eleştirmeye başlayacağız.
Tek adamlık sönecek.
Şehir demokrasisi kazandı.
Hukuk öne geçecek.
Dürüst çalışma lider olacak.

★★★

Binali Yıldırım cephesi ise önü açılan Türkiye’yi eskiye çekmek için “Tam kanunsuzluk var” diyerek itiraz etti.  İstanbul’da seçimlerin yeniden yapılmasını istemekteler.
“Tam kanunsuzluk” mu?
“Tam hazımsızlık” mı?
Seçimler yenilensin diye sundukları kanıtların hukuki değerinin olmadığını hukukçular söylüyor. Seçimle geldiler. Sandıktan çıkan sonucu kabullenip seçimle gitmeyi bilmiyorlar. İstanbul’da seçim sonrası yaşananlar AKP ve MHP yöneticilerinin demokrat olmadığını ortaya çıkardı.
Maskeleri düştü.

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Sudan’da ve Soma’da olana benziyor!


TV ve gazete sahibi iki zengin ailenin çocukları Çırağan Sarayı’nda evlenirken Cumhurbaşkanı nikah şahitliği yapsın diye yolların tutulup, trafiğin felç edilmesine tepki gösteren avukat vatandaş Sertuğ Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanı korumalarınca ağır şekilde dövülmesi Sudan’da olanlara benziyor. Dün Uluslararası Af Örgütü Doğu Afrika sorumlusu Sarrah Jackson, “Sudan’da protestoculara işkence edildiğini ve keyfi gözaltına alındıklarını” açıkladı. Türkiye’de Soma maden kazası olduğu günlerde başbakanı protesto etti diye iki polis bir maden işçisini elinden ayağından yakalayıp yere yatırmış, başbakanın danışmanı da yerde yatan işçiyi tekmelemişti. Canlı yayın izlemiştik. Danışmanın da maaşı artırılmıştı.