Dünya yüzünde çok borsa var ve bizim ülkemizde de yüzlercesi: At-Eşek Borsası. Zahire Borsası. Buğday Borsası. Karpuz Borsası. Mercimek Borsası. Pamuk Borsası. Fındık Borsası. Kayısı Borsası. Üzüm Borsası. Menkul Kıymet Borsası. Hisse Senedi Borsası.
Yaz, yaz bitmez.
Sayfalar yetmez.
Benzersiz olanı.
FETÖ Borsası.
Tek bizde var.
Ekonomi tarihi; insanoğlunun paradan önce borsayı bulduğunu yazar. Değişim aracı olarak para bulunmadan önce malların (metaların), mallar (metalar) ile trampası vardı. Trampa ekonomisi deniyor; “meta ile meta” değiştiriliyordu. Söz gelimi, bir köylü pazara bir sepet dolusu ceviz götürüyor, bir çift ayakkabı ile trampa ediyordu. Para bulundu, trampa ekonomisi yerini “para- meta- para ekonomisine” bıraktı. Ceviz parayla satıldı, o parayla ayakkabı alındı. İleri aşamasında da Borsacılık gelişti, çeşitlendi, tek üründe uzmanlaştı.
Çok alıcı.
Çok satıcı.
Bir yerde toplanıyor.
Adı Borsa oluyor.
Çok alıcı ile çok satıcı aynı yerde buluşunca fiyatlar dalgalanıyor. Satan az, alan çok olunca fiyat yükseliyor. Alan az, satan çok olunca da tersi.

★★★

Ülkemiz ciddi ekonomik krize battı. Bütün borsalar dipte fakat en canlı Borsa FETÖ Borsası. Haberlerden anladığıma göre, FETÖ Borsası, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kuruldu. FETÖ Borsası’nın özelliği “ad sildirme işlemi”  yapıyor olması. Diyelim ki birinin adı FETÖ’ye karşıtı. Gerçekten FETÖ’cü de olabilir, iftira atılmış da olabilir. Buluyorlar onu. Ve “Savcılar adını iddianameye geçirmeden ve kolluk kuvveti (polis) de soruşturma dosyasına yazmadan biz senin adını sildirebiliriz” teklifi götürüyorlar.
Ver 100 bin TL.
Ver 200 bin TL.
Ver 1 milyon Dolar.
Ver 2 milyon Dolar.
Bu paranın yüzde 20’sini biz aracılar alacağız, yüzde 80’ini de savcılar, hakimler, kolluk kuvveti polislere dağıtacağız.
Korkunç.
Çürüme.
Bir ülke adaletinin, yönetiminin başına gelebilecek en büyük felaket!

★★★

Bu “çürümenin” Borsa’ya dönüşebilmesi için “isim sildirme” teklifi yapabilecek aracılarının birden fazla yani çok olması gerekir.
100 bine sildiriyor.
Ben 80 bine sildiririm.
Ben 70 bine sildiririm.
FETÖ Borsası böyle çalışıyor olmalı ki, geçen haftanın başında İzmir’de bir kişi evinde öldürüldü. Cinayetin FETÖ Borsası ile ilgili olduğu yazıldı. Önceki gün de İstanbul’da bir avukat hanımın soruşturma sonucu tutuklandığı açıklandı. Tutuklamanın FETÖ Borsası ile bağlantılı olduğu açıklandı. İzmir’de öldürülen kişinin ve İstanbul’da tutuklanan avukatın iktidar partisi AKP yöneticileri ve parti üyesi olduğu ortaya çıktı.
Çürüme derinde!