Adaletim bitti.
Tanzime gideyim.
Ahlak açığım doğdu.
Tanzime gideyim.
Tutarsızlığa battım.
Tanzime gideyim.
İnsanın aklına böyle uçuk “adalet-ahlak-tutarlılık tanzim satışı yapan” devlet mağaza-market-manavı açılması fikrini getiren örnekler çoğaldı.
Dün gazetelerde vardı.
İzmir’e büyükşehir belediye başkanı olmak için adaylığını koyan eski bakan, “İzmirli beni seçince şehirde şarap açılımı yapacağım” demiş.
İzmir- Denizli:
241 kilometre.
Otomobille yola çık, çay ve ihtiyaç molası vere vere ve güle oynaya en fazla 3 saat içinde gidersin. Aracın benzinli ise 20 litre benzin yeter ve artar bile... Mazotlu ise 13 litreyle kurtarırsın.
O kadar yakın!
İzmir’e Belediye Başkan adayı olan eski bakan, bakan olmadan önce Denizli’nin belediye başkanı imiş. Gazetenin yazdığına göre sayın eski bakan Denizli’de belediye başkanlığı yaptığı dönemde “şarap-rakı satan 54 mekanın ruhsatını iptal etmiş” ve Denizli’yi “şarap açılımına muhtaç” kent haline bu eski belediye başkanı, sonradan bakan olan politikacı getirmiş. Şimdi aynı iktidar partisi politikacısı, İzmirli’ye şirin görünüp oy toplamak için “şarap açılımcısı” kesildi ve içmeden kör kütük sarhoş oldu. Benim aklıma Hayyam’ın şiiri geldi:
“Ramazan geçti.
Dedim oh, tamam.
Dedim hiç durma.
Yumul şaraba.
Gir ateşin içine.
Kıpkırmızı yan.
Artık ne namaz var sana.
Ne oruç var.
Kurtuldun iki farzdan.
Hımbıl softa.”

★★★

Barış açılımı da vardı.
Ne olmuştu?Yeniçağ Gazete
si yazarı Selcan Taşçı’nın “altını dikkatle çizip” hatırlattığı örneklere göre, Ankara’da “bozkurt” işareti yapan polis açığa alınmıştı. Uşak’ta ise bir hanım, Cumhurbaşkanı konvoyu geçerken sağ elini kaldırıp bozkurt işareti yapmış, “Bozkurt işareti yaparak devlet büyüğüne hakaret etti” gerekçesiyle bu hanım hakkında soruşturma başlatılmıştı.
Onlarca örnek var.
“Analar ağlamasın süreci” sırasında bozkurt işareti yapanların tamamı “devlet büyüğüne hakaret etti” gerekçesiyle savcıların önüne çıkartılmıştı.
Bugün bakıyoruz.
Devlet büyüğü eski Başbakan, İstanbul’a Belediye Başkanı adayı olmuş, kürsüden önündeki kalabalığa “bozkurt işareti” yapıyor. Yine devlet büyüğü Cumhurbaşkanı kürsüde yanında bozkurt işareti yapan ittifak belediye başkan adayı ile halkı selamlıyor.
Tutarsızlığa bak!
Bak, bak otur ağla!
Dün “Bozkurt işaretini” hakaret sayıyordu. Bugün “haybeden kör kütük Bozkurt” oldu.

★★★

Çıplak gerçek ortada!
Adalet pahalı oldu.
Tanzime ihtiyaç var.
Ahlak açığı büyüdü.
Tanzim gerekli.
Tutarsızlık şahlandı.
Tanzimi kaçınılmaz.

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Büfeci Şenol adalet arıyor!


“Merhabalar, Ben hiçbir siyasi partiye üye olmayan aileden muhafazakar sağcı bir insanım. Okul yıllarımda Refah, Fazilet destekçisi oldum. Sonra da AKP’nin kurulması ile hiçbir mitinge gitmeden, üye olmadan bu partiye oy verdim. Şu anda hiçbir partiye sempatim yok. Aksine kızgınlığım var. Oyumu yine AKP’ye veririm ama bu partiye olan sempatimden değil, diğerlerine olan inançsızlığımdan. Gelelim asıl konuya: Ben İstanbul B. Çekmece’de büfe ve kafeterya açmak için İBB ye ve B.Çekmece belediyesine, CİMER’e defalarca başvurdum. Hepsinde bana verilen klasik cevap “ilgili yerler hep ihale ile oluyor ve ihale ilanlarını belediyenin sitesinde takip edebilirsiniz” oldu.  Allah için soruyorum: İstanbul da hangi büfe için ihale oldu? Biri çıkıp Allah rızası için açıklasın. Benim de büfe açmam için partide tanıdığım, belediye de adamım mı olmalı? Bu işi yapmak için partiye üye olmak, kayırılma desteği istemek “rüşvetin farklı bir versiyonu” değil mi? Bu soruyu belediyelere soruyorum ama onlardan gerekli cevabı alamıyorum. İmza: Şenol ÇOBAN.” Adalet arayan vatandaş Şenol, mektubunun sonunda telefon numarasını da yazmış. Cevap bekliyor.