33 gün önceydi.
YSK Başkanı açıklamıştı:
Mükerrer seçmen yok.
Hayali seçmen de yok.
Sahte seçmen de yok.
Yani!
Seçmenin yaptığı hile yok.
Sandığa giren hurda yok.
30 gün önceydi.
Hukukçular açıklamıştı:
Sandık Kurullarının teşkiline itiraz tarihi 2 Mart’ta doldu. Hukuken “Tam Kanunsuzluk” iddiası geçersizdir. Sandık Kurulu üyelerinin seçimi ve KHK ile ihraç edilmişlerin durumu da kanunda çok açık tarif edilmiştir.
Üyenin durumu tartışılamaz.
Suç işlemiş mi, ona bakılır.
İşlenmiş suç yoksa...
YSK’dan adalet beklenir.

★★★

29 gün önceydi:
İstanbul seçimlerini iktidar partisi iptal ettirmek için itirazlarını hızlandırmıştı. 3 Balyoz Bavulu ile YSK’nın kapısına dayandılar.
İddiaları şuydu:
300 bin kısıtlı.
Hükümlü. Engelli.
Ölü seçmen oy kullandı.
Bu iddialar da sallama çıktı.

★★★

25 gün önceydi:
Bir iddia daha dillendi.
Geçersiz oylara yeniden bakılınca Binali Yıldırım’a çok Ekrem İmamoğlu’na az oy çıkıyor. Bu da seçime “organize hile sokulduğunun” göstergesidir. Ancak bu iddia da tutarsızdı. 3 aylık seçim kampanyası sırasında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bütün iktidar sözcüleri meydanlarda ve TV’lerde “mührü ampulün üzerine basın” diye taraftarlarını şartlandırdılar. Ekrem İmamoğlu cephesi ise“mührü tam olarak dairenin üzerine basın” diye tembihledi.
Binali Yıldırım’ı isteyenler:
Ampule bastı.
Geçersiz oyu çoğalttılar.
Ekrem İmamoğlu diyenler:
Tam daireye bastı.
Sonuçta geçersiz oylara yeniden bakılınca aradaki farkın 13 bine gerilemesi bu yüzdendi.

★★★

20 gün önceydi.
Cumhur İttifakı sözcüsü ve AKP Genel Başkan Yardımcısı, “İstanbul seçimlerinde kesin bir şeyler oldu. YSK bulsun...” dedi.
Bu söz üzerine:
Hukuk profesörleri hocalar, ders anlatır gibi konuştular “önce suçlu bulunmaz, önce delil bulunur, suçluya oradan gidilir” dediler.
İtiraz tutarsızdı.

★★★

15 gün önceydi.
Bir araştırma yapıldı.
Seçmene sordular:
“İstanbul seçimlerinde hile yapılmışsa bunu kim yapmış olabilir?”
a- İktidar.
b- Muhalefet.
Yüzde 79; “seçimde hile yapılmışsa bunu iktidar yapmıştır, benim inancım bu...” dedi. (Böyle bir araştırmanın yapıldığını dün İsmail Küçükkaya’ya iletişim uzmanı Necati Özkan açıkladı)

★★★

Seçim 31 Mart’taydı.
Bugün 33 gün doluyor.
Olmayacak şeyler oluyor.
Türkiye adalet bekliyor.
31 Mart gecesi İstanbul’da sandıklar açılmaya başlayınca A.A’nın “Binali Yıldırım’ın yüzde 50’nin üzerinde oyla kazandığını garanti eden sonuçları geçmesi ve sonra da veri akışını durdurması” unutulmadı, unutulmaz. Ekrem İmamoğlu’nun kadrosu 31 Mart gecesi, YSK’dan ve A.A’ dan daha önce 32 bin sandığın tek tek tüm sonuçlarına ıslak imzalı ve fotoğraflı hakim olmasaydı ve o gece bu verileri halka açıklamasaydı atı alanın nereye gideceği açıktı.
Seçimler yenilenirse.
Sandığa hile girer.
YSK hüküm giyer.

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Ramazan’dan sonra doğum!


Hep böyle oluyor. Önce İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve diğer büyük kentlerde yaşayan insanlar belediye seçimlerinde iktidar partisini istemediklerini, muhalefete oy vererek gösteriyorlar. Çünkü iktidar partisi ekonomiyi yönetmekte çaresizliğini gizleyemez hale geliyor. Ardından iktidar partisinde doğum sancıları başlıyor. Ya lider değişiyor ya iktidar partisi içinden yeni partiler doğuyor. Sancısı başladı. Doğum Ramazan Bayramı sonrası gelebilir.