67 bin kişinin 400 milyon dolarını hortumlayan ve Yargıtay tarafından “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan mahkûm edilen İhlas Finans’ın sahibi Mücahit Ören, kapağı Amerika’ya atıp Amerikan vatandaşı olurken, Türkiye tabiiyetini reddederek şöyle yemin etti:
“Burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime... Bundan böyle ABD Anayasası’nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma... ABD’ye bağlılık ve sadakat göstereceğime... Kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime... Kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim. Tanrı Yardımcım olsun.”
Bu şekilde Amerikan vatandaşı olan Mücahit Ören’in Türkiye’de mağdur ettiği 67 bin İhlaszede, devletin bu yolsuzluğa seyirci kalmamasını ve Ören’in şirketlerine el konularak paralarının ödenmesini istiyor.
Gariplerin parasıyla Amerika’da yaşayan Mücahit Ören ise Türkiye’deki köpeklerini, mağdurları savunan SÖZCÜ’nün üzerine saldırtıyor!

sarigul-olayi-rahmi-turan

Yerel seçimlerin heyecanı çoktan başladı ama birçok bölgede CHP’nin adayları belli değil.
Mustafa Sargül’ü yıllardır tanırım. Bu seçimlerde Şişli’den aday adayı...
Şişli bölgesini iyi biliyorum. Sarıgül, Şişli’de bağımsız olarak seçime girse bile büyük ihtimalle kazanır.
Şişli genellikle varlıklı ailelerin yaşadığı semttir ama aynı ilçede seçimlerin kaderini etkileyecek oranda yoksul mahalleler de çoktur.
Varlıklı kesimden oy alan Mustafa Sarıgül, Şişli’nin varoşlarında yaşayan ailelerin de Hızır’ıdır...
“Hızır ne demek?” diye soranlar olabilir.
Hızır, Kuran’da da adı geçen, İslâm geleneklerinde yer alan, darda kalan insanların yardımına koştuğuna inanılan kutsal bir kişidir.
Sarıgül için “Hızır” benzetmesini bu yoksul mahalleler yapıyor.

★★★

Geçen gün ona rastladım... Haftalardır Şişli bölgesini sokak sokak dolaştığını, insanlarla konuşup önce dertlerini dinlediğini, sonra onlara projelerini anlattığını biliyorum.
“Nasıl gidiyor?” diye sordum.
CHP’den yana biraz üzgün görünüyordu. Söylediklerini aynen naklediyorum:
“5 yıl önce beni Şişli ilçesinden davet edeceksiniz ve diyeceksiniz ki, partimizin sana ihtiyacı var. İstanbul gibi en kıymetli olan bir ili emanet edeceksiniz. Daha sonra Mustafa Sarıgül canla başla çalışacak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda CHP için tarihinin en yüksek oyunu (yüzde 41 oy) alarak toplam oyları 1 milyon 400 bin daha yükseltecek ve böylesine potansiyeli olan bir adayı ‘yeniden Şişli Belediye Başkanlığı için aday yapalım mı, yapmayalım mı?’ diye düşüneceksiniz. Oysa Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde genel oyları yükseltecek bir potansiyele sahip olduğu bilinen bir gerçek.
Eğer Büyükşehir’i kazanmak istiyorsak İlçe Belediye Başkan Adaylarını da güçlü isimlerden oluşturmak gerekiyor. İstanbul’da yaşayan Anadolu insanının oyunda da etkili olacak isim olan Mustafa Sarıgül, CHP’ye güç katacaktır. Sıkıntı yaşanmaması için adayların bir an önce açıklanması gerekiyor.”

★★★

Böyle konuşan Mustafa Sarıgül göreve talip olduğunu bir kez daha tekrarladı.
CHP’nin “Onu aday yapalım mı, yapmayalım mı?” diye düşünmesinin Sarıgül’ü üzdüğü görünüyor!

Hozat’tan Konak’a...


İsmail Arlı, TOGAN Yayınları’nın sahibidir. Bugüne kadar bastığı kitaplarla ülkemizin kültürüne önemli katkıları olmuştur.
İsmail Bey, zaman zaman beni arar, sohbet ederiz. Önceki gün yine arayarak:
“Hozat’tan geliyorum” dedi.
Hozat, Doğu Anadolu’da Tunceli’nin bir ilçesi... İsmail Arlı:
“CHP’li Belediye Başkanı Celâlettin Polat, Hozat’ı gayet modern, örnek bir ilçe yapmış, Çok etkilendim” dedi.
“O halde yeniden aday olup görevine devam eder” dedim. İsmail Arlı anlattı:
“Durum öyle değil. Kılıçdaroğlu ona ‘Devam et’ demiş ama o ‘Ailem yıllardır İzmir’de yalnız yaşıyor. Artık ailemin yanına dönmek istiyorum.’ diyerek Hozat’tan affını istemiş...”
“Ee, ne olacak şimdi?”
“Celâlettin Polat, Kılıçdaroğlu’ndan izin isteyerek İzmir’in Konak ilçesinden aday adayı olmuş. Hizmetlerine orada devam etmek istiyor. Eğer aday gösterilirse Hozat’ta, imkânsızlıklar içinde yaptığı işlerin kat kat fazlasını Konak’ta yapar.”
İsmail Arlı sözlerini “CHP için kazanç olur” diye bitirdi.

TEBESSÜM

Kadın ve hayat...


Hayatınız seçtiğiniz kadındır...
Zevkli bir kadına rastlarsanız, zevkiniz artar.
Bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz çoğalır.
Zeki bir kadına rastlarsanız zekânız gelişir.
Hayat kat kattır. Babil’in asma bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve bir terastan daha yüksek bir terasa sizi kadınlar götürür.
Hayata tebessümle bakmak için yanınızdaki kadına ihtiyacınız vardır.
Hayatınız seçtiğiniz kadındır. (S.Akosman)

GÜNÜN SÖZÜ


Hukukun olmadığı ülkelerde gerçekleri dile getirenlere hapis cezalarıyla ödül (!) verilir.

rahmi-turan