Dün SÖZCÜ’de tarihi bir belge yayınlandı.
Akbay Ailesi’nin sahibi olduğu GIRGIR Dergisi’nin 25 Haziran 1999 tarihli sayısında yayınlanan yazı ve karikatürlerde Fetullah Gülen’e ilk defa “Feto” deniliyor ve 40 bin kişinin katili terörist başı Apo ile bir tutuluyordu.
Oysa o dönemde herkes Fetullah Gülen’in karşısında secde ediyor, bakanlar, milletvekilleri, valiler, emniyet müdürleri elini öpmeye gidiyor, bugünün tetikçileri onun tırnaklarından muska yapıyorlardı.
Fetullah Gülen’e ilk defa “Feto” diyen Akbay Ailesi’dir.
Bugün Burak Akbay’a “Feto okullarında okudu, Feto sermayesiyle SÖZCÜ Gazetesi’ni kurdu” diye iftira atan tetikçiler, o tarihte Feto’yu yağlayıp ballıyor, ondan çıkar sağlıyorlardı.



★★★

Burak Akbay matbaasını 1997 yılında kurdu.
1999 yılında, herkesin kutsal bir anlam verdiği, aslında bir hain olan Feto’nun gerçek yüzünü gösteren yayınlar yaptı.
İddia edildiği gibi Feto’nun sermayesiyle kurulsa, Feto ile en ufak bir ilişkisi olsa Burak Akbay bu yayınları yapabilir miydi?
Feto’yu Apo ile bir tutan ve o tarihte tirajı 150 bin olan GIRGIR Dergisi’ni “Estetik Yayıncılık” şirketi hazırlıyor,
“Çağdaş Yayıncılık” şirketi basıyordu.
Bugün de SÖZCÜ Gazetesi’ni “Estetik Yayıncılık” hazırlıyor, “Çağdaş Yayıncılık” basıyor.
Bu iki şirketin hesapları müfettişler tarafından inceleniyor.

★★★

Burak Akbay SÖZCÜ Gazetesi’ni 2007 yılında çıkardı. Gazete, ilk sayısından bugüne kadar 4251 gündür Cumhuriyet ilkelerine ve Atatürk devrimlerine bağlılığını dile getiriyor, yazarlarıyla, haberleriyle Türkiye Cumhuriyeti’nin yanında yer alarak Feto’yu lânetliyor.
20 yıldır Burak Akbay’ın çizgisi hiç değişmedi.
Eğer, Akbay Ailesi’nin 1999 yılından bu yana defalarca yaptığı uyarıları devlet dikkate alsaydı, o kanlı 15 Temmuz Darbe Girişimi de olmazdı.
25 Haziran 1999 tarihli GIRGIR Dergisi, tüm iddiaları yerle bir eden önemli bir belgedir. O tarihte Fetullah Gülen’e Feto demek ve onu terörist başı Apo ile bir tutmak her babayiğidin harcı değildi. Burak Akbay bunu yaptı.
Şimdi “Kripto FETÖ’cüler”, FETÖ’nün tetikçi kırıntıları, yıllardır bu örgütle mücadele eden Akbay Ailesi’nden akıl almaz iftiralar atarak intikam almak istiyor.
Fakat... Kazanan daima gerçektir.
Gerçek her zaman ışığa çıkar.
Ülkeler adaletle sonsuzlaşır, adaletsizlikle yıkılır.
“Adalet geç de olsa yerini bulacaktır” inancımız devam ediyor.