Siyasilerin sözlerine dikkat etmesi, hedef göstermemesi bekleniyor. Günümüzde hedef gösteren, onların sözlerinden kendisine görev çıkaranlar var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu o kadar hedef gösterildi ki, onun PKK’lı olduğuna inananlar oldu. Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, asker kökenlidir. “Balyoz”, “Ergenekon” gibi kumpas davalarında hep hakikatin yanında yer aldı. O dönemde belli kesimlerin hedefi oldu. Evinin önünde saldırıya uğradı.
Hedef gösterildikçe saldırıya uğrayanlar böyle giderse daha da artacak. CHP Genel Başkanı’na yumruk atan kişi salıverilince ilk ziyaretine giden ve onu kahraman ilan edenler de ne yazık ki siyasetçiler oldu. Kılıçdaroğlu ölümden döndü ama olayın bir tutuklusu bile yok.

CEZAEVİNE GİRECEK

Türkiyem  televizyonunda sunduğu “Meydan” isimli programının konuğu Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’di. Konu, Ağırel’in “Şaki- İlk kez yayımlanan Sayıştay Belgeleri” isimli kitabıydı. Ağırel, kitabındaki çarpıcı belgeleri ve Sayıştay raporunda yer alan vurgunları aktardı. Programın ikinci bölümünde İstanbul seçiminin iptali, bu konuda yaşanan haksızlıklar dile getirildi.
Yayın arasında, Yavuz Selim Demirağ, önümüzdeki hafta cezaevine gireceğini söyledi. Murat neden olduğunu sorunca, “Yaklaşık iki yıl önce katıldığım panelde, yöneltilen soruya verdiğim cevap hakaret olarak değerlendirilmiş. Hakkımda dava açıldı ve 11 ay hapis cezasına çarptırıldım. Cezamı İstinaf Mahkemesi de onadı. Çarşamba ya da Perşembe günü teslim olacağım. Cezaevine gireceğim” dedi.

4-5 KİŞİ SALDIRDI

Yayından sonra, Murat’a, “Beni sen eve bırak” dedi. Birlikte saat 23.10 civarında televizyon binasından ayrıldılar. Yavuz Selim, yolda “Yazdıklarımla, konuşmalarımla hükümetin damarına basıyorum. O yüzden çok tehdit alıyorum ama umursamıyorum” dedi.
Yenimahalle’de bulunan evin önüne geldiklerinde, Murat araçtan inip vedalaşmak istedi, ancak Demirağ, inmesini istemedi. “İyi geceler” deyip ayrıldı. Ağırel’in hemen ardından, Doblo marka araçtan inen ve görgü tanıklarının ifadelerine göre ellerinde sopalar bulunan saldırganlar Yavuz Selim’e saldırdı. Saldırganların kullandığı aracın plakasız oluşu, bu olayın önceden planlandığını ortaya koyuyor. Murat, otomobiliyle giderken, aynı olduğu tahmin edilen Doblo marka araç, ışıklı kavşakta önüne kırdı. Ağırel, diğer araca çarpmamak için çaba gösterdi ve trafiğin uygun olduğunu görüp kırmızı ışık yanarken geçmek zorunda kaldı. Demirağ’ı çocukları kanlar içinde buldu. GATA hastanesine götürüldü. Geceyi hastanede geçirdi. Dün öğleden sonra taburcu edildi.

“ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS”

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, yaşanan olayların “Öldürmeye teşebbüs”, “Genel başkanın hürriyetinin tahdit, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “Kasten yaralama ve hakaret”, “Mala zarar verme”, “Partililerin siyasi haklarının kullanılmasının engellenmesi” suçlarının işlendiğini ve sanıkların hakkında buna göre işlem yapılmasını talep etti. Etti de ne oldu? Hiçbirisi tutuklanmadı. Üstelik birilerinin “Kahramanı” oldular.
Genel Başkana yumruk vuran kişi hakkında, savcı, Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderdiği yazıda şüpheli hakkında “Adli kontrol kararı” uygulanmasını istemiş ve saldırgan serbest kalmıştı.
Yavuz Selim’e saldıranlar eğer yakalanır ve serbest bırakılırlarsa, bakalım onlar kimin kahramanı olacak fotoğraflarıyla göreceğiz.