Yetmiyor kardeşim yetmiyor!..
AKP iktidarı canla başla çalıştı çabaladı, 2006 ile 2019 arasında, 14 yıl gibi kısacık zaman diliminde tam 166 yeni “Ceza İnfaz Kurumu” yani bildiğimiz ismiyle cezaevi açtı ama olmadı; içeri girmek için kaşınan o kadar çok yurttaş var ki, haliyle cezaevi yetişmiyor bu kadar kişiye, bu gidişle yetmesi de mümkün değil!..
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nün Mart 2019’da yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de hali hazırda 313 kapalı, 75 açık, 9 kadın kapalı, 8 kadın açık, 7 çocuk kapalı ve 5 çocuk eğitim evi olmak üzere toplam 396 cezaevi bulunuyor... Bu kurumların toplam kapasitesi ise 220 bin kişi.. Peki, bu cezaevlerinde ne kadar kişi bulunuyor acaba?..
-Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün Kasım 218’de verdiği bilgiye göre tam 260 bin 144 kişi!..
Tabii aradan geçen 6 ay içinde daha kaç kişi hapishaneye tıkıldı bunu bilemiyoruz!.. İşte bu nedenle sayın iktidarımız, yıldırım hızıyla ve de canla başla çalışarak açığı kapatma yolunda büyük yol kat etti!.. İlk etabı görelim:
-2 yıl içinde tam 91 yeni cezaevi!..
Üstelik bu cezaevlerinin 48 tanesi Adalet Bakanlığı tarafından 9 milyar TL yatırımla devam ederken, 43 tanesi kimin alınteriyle yapılıyor dersiniz?
-Mahkum ve tutukluların tabii ki!..
Cezaevleri ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, 4 milyar 59 milyon lira yatırımla ve de Türkiye’nin dört bir tarafında inşaatlara başladı bile!..

Kendi yatacağın yeri kendin karşıla birader!..


Mahkum ve tutukluların yalnızca 2018 yılında günlük ortalama 15 TL ücretle çalıştırıldıkları işlerden sağlanan gelir yaklaşık 4 milyar lira!..
Diğer bir deyişle, yasal düzenlemelere göre cezaevinde çalıştırılma amaçlı “Hükümlüyü topluma kazandırmak ve meslek sahibi olmak” şeklinde görünüyor. Sağlanan gelir ise yeni hapishaneler, adliye sarayları yapımında kullanılıyor!..
Böylece, yalnızca 2 yıl sonra nur topu gibi 91 yeni cezaevimiz olacak, diğer hapishaneler rahatlayacak… Bitmedi; daha geçen yıl Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü, Meclis Adalet Komisyonu’nda yaptığı açıklamada yapılacak yeni cezaevlerini övmüş, “5 yıldızlı otel” konforunda, içinden sağlık fışkıran yapılar olarak tarif etmişti…
-İlerde tutuklanacak olanlara mis gibi müjde!..
İşin bir de ekonomik motivasyon tarafı var tabii; mesela 9 milyar değerindeki son 91 cezaevi kim tarafından yapılacak?.. Müteahhit firmalar tarafından tabii ki!.. Neredeyse yaprak kıpırdamayan, konkordato ve iflaslarla boğuşan emlak sektörü için neresinden baksanız can suyu… Şu iktidarın yaratıcılığına vurgunum valla; her şeyi bizim yerimize düşünüyor, şak hayata geçiriyorlar; bir taşla iki kuş yani:
-Mahkum memnun, müteahhit memnun, daha ne olsun!..
Haa unutmadan, sırada daha 102 cezaevi var… Onlar da 2023’e kadar tamamına erecek inşallah… Böylece Cumhuriyet’in yüzüncü yılında “Yeni Türkiye’yi” yaratanlar sayesinde vatan toprağının her karışı cezaevlerini tadacak!..
-Hadi hayırlısı canım ülkem!..

İtirafa bak!.


Biliyorsunuz, sosyal medyada Ekrem İmamoğlu’na “Her şey çok güzel olacak” mesajıyla destek veren bir çok sanatçının fişlendiğini, adeta linç edildiğini yaşayarak gördük!..
Bu kampanyaya katılan muhterem zevattan biri de AKP milletvekili Kenan Sofuoğlu’ydu… Kişisel instagram hesabından sanatçıları şöyle hedef gösterdi:
-Recep Tayyip Erdoğan sayesinde her biriniz milyonersiniz, lüks hayatınız, milyonlarca takipçiniz var… Yediği kaba pisleyen ünlü nankörlersiniz…
Okuyunca şaşırdım; sanatçıları fişleyen Cumhurbaşkanlığı Arşiv Daire Başkanı sıfatlı muhteremin paylaştığı listeye baktım, pek bir şey göremedim!.. Cumhurbaşkanı sayesinde kim milyoner olmuştu acaba? Etrafında dolaşan, saray sofralarına çağırılan, yandaş kanallarda program yapan bir kişi bile göremedim!..
Pardon, Sibel Tüzün’ün TRT’deki programı iptal edildi anında, iktidarın tam kontrolünde bir yerde program yapacağım dikte susmamıştı!.. Yılmaz Erdoğan deseniz, bu iktidar daha ortada yokken ünlüydü, milyonları vardı zaten!..
Buna karşılık, sırf konuştu, iktidarın hoşuna gitmeyen bir şey söyledi diye hayatı karartılmak istenen birçok isim sayabilirim..
-Bu arkadaş isimleri karıştırmış herhalde!..