Sevgili dostlarım, değerli okuyucularım, ben artık çok sıkıldım!..
Erkek egemen toplumu güden erkeklerin yalanlarından , dolanlarından, hırslarından, baskılarından, on milyonların yaşamını karabasan haline getirmelerinden,, cennet gibi bir ülkeyi acımasızca cehenneme çevirmelerinden, menfaat için her türden soysuzluğa bulanan “gazeteci” kılıklı tetikçilerden, haysiyet cellatlarından usandım!..
Biliyorsunuz sanırım; Bilim insanları 55 milyon ışık yılı uzakta, güneş sisteminin dışında, güneşin 6.5 milyar katı hacme sahip, çapı dünyanın tam 3 milyon katı devasa bir karadeliği ilk kez görüntülemeyi başardı!..
Peki, bu büyük başarıya imza atan 200 bilim insanının arasında, 20 yıldır bu projede çalışan bir Türk profesör olduğunu da  biliyor musunuz?..
-Arizona Üniversitesi Astronomi ve astrofizik profesörü Feryal Özel!..
Henüz 43 yaşında gencecik bir kadından söz ediyorum... 23 yaşından bu yana kendisini bu projeye adamış bir bilim insanı, okuduğumda gerçekten gözlerim yaşardı, gurur duydum... Aynı zaman dilimi içerisinde benim ülkemin insanları, resmi olmayan sonuç İstanbul Büyükşehir Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası verilecek mi verilmeyecek mi falı açmakla meşgul, iyi mi!..
Güneydoğu’da, bir çok yerde seçimi kazanan HDP’li başkanlara mazbatalarının verilmeyeceğini de bizzat
YSK açıkladı!.. Ben de soruyorum muhterem YSK hakimlerine:
-Madem vermeyecektiniz, seçime girmelerine niçin müsaade ettiniz!..
O başkanlıklar AKP’ye meze olsun diye mi?!..İşte bu nedenlerden ötürü “sıtkım iyice sıyrıldığı” için size güzel şeylerden, güzel insanlardan söz etmek istiyorum...
-Mesela Elif Köse’den!..

Safranlı kadın!..


Elif Köse çiçeği burnunda Safranbolu Belediye Başkanı...
O memleketin kızı, Karabük doğumlu... gencecik bir kadın, 49 yaşında... Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu... Siyasette de epey tecrübeli; Safranbolu’da bir dönem CHP İlçe Başkanlığı görevinde de bulunmuş bir siyasetçi..
Safranbolu’da yapılan önseçim yoklamasını büyük oy çoğunluğuyla kazanarak bileğinin hakkıyla başkan adayı olduktan sonra, tüm Safranbolu halkına dokunmuş.... Safranbolu’nun kadınları da Elif bacılarına sonuna dek müthiş bir destek vermiş.
Yeri gelmişken söylemek isterim: eğer kadın destek verdiyse, veriyorsa bir adayın kaybedebileceğini düşünemiyorum!.. Safranbolu’nun en meşhur simgelerinden biri nedir biliyor musunuz?
-Safran bitkisi tabii!..
Elif Hanım tüm seçim sürecinde safranı yakasından eksik etmemiş, “Safranlı kadın” olarak zihinleri ve kalpleri fethetmiş... Sonuçta tam 41 yıldır kazanılamayan Safranbolu’yu söke söke almayı da başarmış, üstelik önemli bir fak atarak!..
Safranbolu’nun en önemli sembolü ise yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da meşhur olan “Safranbolu evleri!” Elif Köse’ye şimdi büyük iş düşüyor; üzerine yılların tozu ve karanlığı çöken Safranbolu’da güneşin yeniden ve çok güçlü bir şekilde parlamasını sağlamak... O güzelim ilçeyi eski renkli günlerine kavuşturmak...
-İddia ediyorum “Safranlı kadın” mutlaka başaracaktır!..

Bu milletin öncü kahramanları!..


Özlem Özdemir gazetecidir...
Aslında gazeteciydi demek daha doğru olur!.. Tiyatroya geniş yer ayırdığı sanat alanında özgün, sıcak röportajları, haberleriyle, belgeselleriyle tanındı, sivrildi Özlem... Ancak Yeni Türkiye’nin doğası, dürüst, erdemli, yaratıcı insanları öğütmesiyle ünlü olduğu için küstü, kendini kitap yazmaya adadı...
-Hem de gençlere ilham verecek kitaplar yazdı1..
Geçen yılın başlarında, Kırmızı kedi Yayınları’ndan çıkan “İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları- Öncü Kadınlar” kitabı çıktığında çok sevinmiştim... Atatürk’ün manevi kızı, tarihçi Afet İnan’dan NASA’da büyük başarılara imza atan Dilhan Eryurt’a, Türk tiyatrosunun ilk kadın oyuncularından Bedia Muvahhit’ten ilk seramik sanatçımız Füreya Koral’a, Dünyanın ve Türkiye’nin ilk savaş pilotu Sabiha Gökçen’den ilk kadın opera oyuncusu Semiha Berksoy’a , bir çok gururumuz kadının portrelerini yazmıştı... Kitabın tanıtım gününde “ne güzel yazmışsın” dediğimde mutlu olmuş, şöyle demişti:
-Devamı gelecek!..
Geldi de... Özlem bu kez de “İlham Veren Cumhuriyet Kahramanları-Öncü Erkekler” kitabına imza attı...  Nazım Hikmet’in “sen mutluluğun resmini yapabilir misin Abidin?” diye sorduğu ressam Abidin Dino’dan, dünyaca ünlü Aziz Nesin’e, Atatürk’ün hep yanında olan gazeteci Falih Rıfkı Atay’dan Aşık Veysel’e, İlk Türk uçağını yapan Vecihi Hürkuş’tan gazeteci-ressam Fikret Otyam’a , Matematikçi Cahit Arf’tan Yeşilçam’ın dev ismi Ayhan Işık’a bir çok büyük insanı kaleme aldı...
-Bakalım üçüncü de hangi öncüleri katacak yaşamımıza...

Bir vatan fedaisi!..


İkinci yiğit, yurtsever kadının adı Feyziye Özberk... Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 2018’e kadar genel Sekreter Yardımcısıydı... Tam bir Cumhuriyet kadını... Unutulmuş bir kahramanı, Resneli Niyazi’yi gün ışığına çıkaran kitabıyla hem topluma hem de tarihe karşı büyük bir görev yaptı...
Resneli Niyazi 1908 Devrimi’nin ilk ateşini yakan ve halkın “Hürriyet Kahramanı” olarak selamladığı bir devrimci ve İİttihat ve Terakki Cemiyeti’nin önderlerinden biriydi.. Hiçbir makam, mevki sevdası olmayan bu kahraman subay, daha 1897 Türk-Yunan Savaşı’ndaki rolüyle, Bulgar Komitacılarının vahşetine karşı duruşuyla 1908 devriminden çok önce “Kahraman” sıfatını kazanmıştı...
Kısacası Feyziye Özberk, bu kitabında bir “Vatan Fedaisi” ni anlatıyor bizlere...
-Bu dört kadın bize aslında “kadının elinin değdiği yerde gül bittiği gerçeğini de anlatıyor!..