Başlık “Kızma birader” de olabilirdi!..
Çocukluğumuzun en sevilen oyunlarının başında gelirdi... Gerçekten adına layık bir oyundu; geriye düşen, kaybeden kızmak ne ki, öfkeden kudururdu; oyunun sonunda kavga çıktığına, kaybedenin sümküre, tıksıra ağladığına çok tanık olmuşumdur!..
AKP’nin İstanbul’da içine düştüğü zavallı durum tam da o oyunu anımsatıyor... Ne yaparlarsa yapsınlar bir türlü olmuyor; Reis, Moskova yolculuğu öncesi işaret fişeğini çakmış, “13-14 bin oyla kazandım demeye kimsenin hakkı yok” diyerek İstanbul’da seçimlerin yenilenebileceğini ima etmiş, pek sevinmişlerdi!..
Ancak, Yüksek Seçim Kurulu dün sabaha karşı, neredeyse tüm ilçelerde oyların tümünün yeniden sayımını reddetti!.. Yalnızca çeşitli ilçelerde 51 sandıkta tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi... O sandıklardaki sayım da fos çıktı, çıkıyor!.. Zaten bunun gayet bilincinde olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, dün sabah aynen şu açıklamayı yaptı:
-51 sandığı saymanın hiçbir anlamı yok!..
Peki o zaman ne olacak? Muhterem ağzındaki baklayı sonunda çıkardı ve olağanüstü itiraz yolunu kullanarak İstanbul’da seçimin yenilenmesini isteyeceklerini söyledi, iyi mi!.
-Pes, gerçekten pes be birader!..
Yavuz’dan söz açılmışken, her taşın altında FETÖ arayan, kaybettiklerini anladığından bu yana İstanbul seçimini FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışan bu muhterem zatın, Türkçe olimpiyatlarına aktif olarak katıldığı, çetenin önemli elemanlarıyla boy boy fotoğraflar çektirdiği, Fethullah efendi hakkında “Yağlı, ballı” övgüler düzdüğü ortaya saçılıverdi!.. Mesela, FETÖ’nün önemli isimlerinden Önder Aytaç’ın, bu arkadaşın akıl hocası olduğu da Yavuz’un sosyal medya hesabından paylaştığı şu mesajla belgelendi:
-Çok teşekkür ederim hocam. geçmişte sizi dinledik, izledik, okuduk, istifade ettik. Allah razı olsun. Yine takipteyiz inşallah!..
Önder Aytaç şimdi firari; hâlâ izliyor mudur, bilemiyorum!..

Vicdan öyle mi?!.


Bu bilgiyi paylaştıktan sonra konumuza devam edelim...
Ali İhsan Yavuz’un “İstanbul’da yeniden seçim” açıklaması yaptığı saatlerde güvenlik güçleri de Büyükçekmece’de operasyon düzenliyordu!.. AKP’nin “Büyük usulsüzlükler yapıldı”, “Organize hile var” çığlıkları attığı Büyükçekmece’de polis evlere gidiyor, hile yapıldığına dair kanıt toplamaya çalışıyordu. Ajansların haberine göre Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde toplanan polis ekipleri belirlenen adreslere giderek tespitler yapıyordu...
İstanbul Emniyeti ise “Büyükçekmece’de sahte seçmen ve adres kaydırma iddiaları ile ilgili olarak operasyon başlatıldığı” haberlerini yalanlayarak “Operasyon yok, kontrol var” açıklamasını yapıyordu... Ben farkı pek anlayamadım!..
Ancak, olmuyor, olamıyor; ne yaparlarsa yapsınlar halk algıyı yemiyor!.. İttifak’ın küçük ortağı da baktı ki işler sarpa sarıyor topa girdi ve aynen şöyle dedi dün:
-İstanbul’da vicdanlar rahatlamayacaksa yani bir seçim düşünülebilir...
Vicdan öyle mi?.. Ben size Mediar Araştırma Şirketi’nin İstanbul seçmeni ile yaptığı araştırmanın sonuçlarını aktarayım o halde, Devlet Bey duymamış olabilir!.. Yapılan araştırmada Binali Yıldırım’a oy veren AKP’li seçmenin yalnızca yüzde 44’ü usulsüzlük veya hata olduğunu düşündüklerini söyledi... Yüzde 61 oranında seçmen ise düşünmediğini belirtti!..
Seçimlerin tekrarını düşünüyor musunuz sorusuna ise katılımcıları yüzde 65.3’ü “Hayır” yalnızca yüzde 16.59’u “Evet” yanıtını verdi. Yüzde 18.28 ise kararsız kaldı...
-Alın size vicdan!..

Söz konusu İktidar partisi olunca...


AKP Genel Başkanı, daha iki gün önce 15 bin oy farkını küçümsemiş, “Kimse hak iddia edemez” mealinde konuşmuştu...
Medyanın gerçek muhabirleri, yazarları oturup seçim sonuçlarını incelediler, AKP’nin kıl payı farkla kazandığı kentleri ve ilçeleri çıkardılar... Liste epey kabarık!. iktidar partisinin 1 oy, 3 oy, 4 oy, 8 oy, 16 oy, 19 oy, 23 oy, 154 oy, 280 oy, 295 oy ve 538 oy, farkla kazandığı bir çok yer olduğu ortaya çıktı... Dahası da var; bazı büyük kentlerde de küçük farkların olduğu ortaya çıktı...Ve biliyor musunuz buralarda yapılan itirazlar d a YSK tarafından reddedildi!..
Son bir not; hatırlayacaksınız Adana’nın Kozan İlçesi’nde MHP’nin adayı Nihat Atlı, seçim öncesi yaptığı konuşmada “Rabbimin izniyle bunların içte ve dışta, yurtta da anasını belleyeceğiz arkadaşlar” demişti. Sonrasında seçimleri kazandı. Ancak dün İl Seçim Kurulu, Atsız’ın başkanlığını “Seçilme yeterliliğine sahip olmadığı” gerekçesiyle düşürdü!.. Neydi peki seçilme yetersizliğinin nedeni?..
-Atlı’nın bir cinayetten 20 yıl ağır hapis, küçük yaşta kızı alıkoyma, yaralama, azmettirme, organize çete ve ruhsatsız silah suçlarından da hapis cezası aldığı ve dosyanın yargıtayda beklediği ortaya çıktı!..
Sözün özü; İktidar kanadının İstanbul’da yaptığı hiçbir itiraz sonuca ulaşmadı... Yeter artık; Ekrem İmamoğlu’na anasının ak sütü gibi hak ettiği mazbata derhal verilmelidir!..