İnsan olarak bizi kucaklayan evrensel sorunlar yanında bir de yurttaş olarak sarmalayan ulusal sorunlarımız var. Büyük ATATÜRK’le arkadaşlarının bize emanet ettikleri ülkemizle devletimizi sonsuza değin koruyup yüceltmenin kutsal sorumluluğu hepimizi daha duyarlı, daha özenli olmaya çağırmaktadır.

Siyasal tutkuların, özellikle de iktidar partisinin, seçimler nedeniyle yürüttüğü ayrıştırma ve kutuplaştırmanın ulusal yapımıza zararları, toplumsal yaşamımızı gölgelemesi asla uygun bulamayacağımız sorunların başında gelmektedir. Varlığımızın kaynaklarına ve temeline uzanan kötülüklere her zaman karşı çıkmak, birliğimizi ve soy niteliklerimizi yıkma girişimlerine, sakıncalı tüm kalkışmalara direnç göstermek zorundayız. Yalnız dışardan kimi dost bildiklerimizden, kimi komşularımızdan değil, içimizden de değişik nedenlerle zarar vermeye uğraşanlar var. Niteliklerinden arındırmak istedikleri cumhuriyetimizi hepsine karşı sonsuza değin yaşatmanın bize yüklediği sorumlulukların bilincinde yarınlara koşacağız.

Ulusal sorunlarımız hukuk, eğitim, güvenlik, ekonomi, çağdaşlık alanları başta olmak üzere değişik konularda sürerken psikolojik ve sosyal sorunlar da kamburlaşmaktadır. Öyle bir karmaşık ve karanlık ortam içindeyiz ki insan kendi kendine sormakla yakınmasını açıklıyor: Nasıl akıl, nasıl ruh, nasıl beden sağlığı olur? Karamsar olmadığımız halde işler, işlemler, açıklamalar, oluşumlar ve genel gidişteki çarpıklıklar, aykırılıklarla endişe ve üzüntümüzü dindiremiyor, abartılar ve yalanlarla donatılan sözde savunmalarla avunamıyoruz.

Pahalılık, kavga, karşıtlık, hukuksuzluk, kin, nefret, öfke, borç ödeme güçlüğü, işsizlik ve daha niceleriyle yoğunlaşan sorunlar. Dış çekişmeler, yine Irak, yine Suriye. Trafik böyle, hastaneler dolup taşıyor, yönetim yetersiz olmaktan öte, bozuk. Umut ışıklarını hep birlikte yakacak, Türkiye’mizin aydınlığını tüm aykırılıklara, tüm kötülüklere birlikte karşı çıkarak sağlayacağız. Bunun İçin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yenilenen seçimi, dayatmalara, sömürülere, adaletsizlik-hukuksuzluk ve yozlaştırmalara karşı gerçek bir sınav olacaktır. Ekrem İmamoğlu’nun hukuksuzlukla geri alınan başkanlığının bedeli kişiselleşen iktidara ödetilecektir. İstanbul seçmeni, oyuna sahip çıkacak, tüm oyunlara, yapay yakınlık ve çıkarcı sunumlara karşı onurlu duruşunu sürdürecektir. Umutla bekliyor, başarı dileklerimizi yineliyoruz.