Türkiye’nin göçmenleri artık tutmayacağını açıklamasının ardından Yunanistan sınırlarına akın başladı.

Yaşanan gelişmeler üzerine Yunanistan, AB’yi harekete geçirirken, Avrupa Birliği Sınır Koruma Ajansı Frontex, Yunan adalarına 400, Bulgaristan sınırına ise 60 yeni memur gönderdi. Ayrıca, iki ülkenin sınırında 'kırmızı alarm' verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan şu ana kadar 10 bin göçmenin püskürtüldüğünü açıkladı. Sınırın diğer bölgelerinden geçenler arasında yakalanan 75 kişiye ise soruşturma başladı.

YUNANLI, İNSANLIĞI UNUTTU

Midilli Adası’nda ise Yunanlılar, limana gelen ve içi çocuk dolu 50 kişilik botu, kıyıya yanaştırmıyor.

Yunanlılar, bot her yaklaştığında müdahale ederek batırmaya çalışıyor. Olayları engellemek isteyen bir güvenlik görevlisi yaralandı.

Ada’nın diğer bir limanında da benzer manzaralar yaşanıyor. Botları yanaştırmamak için Yunanlılar, göçmenlere saldırıyor.

Kamplardaki göçmenler ise yeni gelenlere destek vermek için Midilli’deki göç merkezinde eylemler yapıyor.

[old_news_related_template title="Yunan askerinden şiddet gören Afgan kız yaşadığı dehşeti anlattı!" desc="Yunanistan'a geçtikten sonra yakalanan ve askerler tarafından darp edilip, üzerindeki para, kıyafet ve telefonları alındıktan sonra zorla Türkiye'ye gönderilen Afgan Alizade ailesi büyük üzüntü yaşıyor. Ailenin kızları Sarah Alizade (14), 'yunan askerleri çok zalim. Gaz bombası attılar, nefessiz kaldık. Ateş ettiler bize. Çok korktuk. Babamı çok dövdüler' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/01/iecrop/afgan-dha21_10752356_16_9_1583075523.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yunan-askerinden-siddet-goren-afgan-kiz-yasadigi-dehseti-anlatti-5654632/"]

[old_news_related_template title="Son dakika... Yunanistan'dan skandal mesaj: Mültecileri telefonla uyarıyorlar" desc="Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak servis ettiği haberde, son 48 saattir yoğunlaşan mülteci akınına karşılık Atina yönetiminin yeni bir uygulamaya başladığı ortaya çıktı. Yunan hükümetinden bir kaynak, 'Yunanistan hükümeti Meriç sınırına gelen mültecilere SMS atarak sınırı geçmemeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Sınır güvenliğinin maksimumda olduğunu söylüyorlar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/01/iecrop/pazarkule-reuters-1_16_9_1583066750.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-yunanistandan-skandal-mesaj-multecileri-telefonla-uyariyorlar-5654432/"]