Avrupa Birliği (AB) kurumlarında corona virüsü kaynaklı ilk ölüm yaşandı. Avrupa Parlamentosu (AP) Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Dışarıdan sözleşme ile çalışan bir personelimizin corona virüsü nedeniyle vefat ettiğini üzülerek teyit ediyoruz" dedi.

Mahremiyet gerekçesiyle hayatını kaybeden çalışanın isminin açıklanmadığı belirtildi. AP'nin Brüksel'deki İnovasyon ve Teknolojik Destek (ITEC) Departmanında çalıştığı bildirilen ancak ülkesi ve kimliği hakkında bilgi verilmeyen personelin 42 yaşında olduğu aktarıldı.

Hayatını kaybeden çalışanın ayrıca, yakın iş arkadaşlarında da corona virüsü tespit edildiği belirtildi.

Öte yandan, geçtiğimiz hafta AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve Brexit müzakerecileri Michel Barnier'ın corona virüsü riski nedeniyle kendilerini tecrit ettikleri duyurulmuştu. (İHA)

[old_news_related_template title=" İtalya'da corona virüsü nedeniyle 602 kişi daha öldü!" desc="İtalya'da corona virüsü nedeniyle son 24 saatte 602 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Ülkedeki toplam ölü sayısı da 6078'e yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-italyada-corona-virusu-nedeniyle-601-kisi-daha-oldu-5698043/"]