Trump ile Barr arasındaki tartışma, Cumhuriyetçi Parti'nin ünlü ve kıdemli siyasi danışmanlarından Roger Stone'un Rusya'nın 2016 ABD seçimlerine müdahalesi iddialarıyla ilgili Özel Savcı Robert Mueller'in soruşturmasında tanıkları yönlendirdiği, yanlış ifade verdiği, yargı sürecini engellediği gibi suçlamalarından 7 mahkumiyet alması üzerinden çıktı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Trump'la iş ortaklığı olan ve 2016 seçim kampanyasında da görev alan Stone hakkında 7-9 yıl arası hapis cezası isteyen savcılar, Trump'ın bu talebi 'utanç verici, korkunç ve adil olmayan bir durum' diye nitelediği, 'bu adaletsizliğe izin veremeyeceğini' söylediği tweetiyle karşılaştı.

Ardından Adalet Bakanlığı'nın daha düşük bir ceza talebi tavsiyesinde bulunmasını, savcıların davadan çekilmesi izledi. Hatta söz konusu dört savcıdan biri adalet bakanlığına istifasını verdi. Bunun üzerine ABD Başkanı Trump ile Adalet Bakanı Barr arasında söz düellosu yaşandı.

"BENİM İŞİMİ YAPMAMI İMKANSIZ HALE GETİRİYOR"

Perşembe günü ulusal televizyon yayınına çıkan Barr, ABC News kanalına özel demecinde Trump'ın tweetlerine isyan etti:

"Adalet Bakanlığı ve burada çalışanlarla, süren davalarla, hakimlerle ilgili kamuoyuna yapılan açıklama ve atılan tweet mesajları benim işimi yapmamı, mahkemelerin ve bakanlığın kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlamamı imkansız hale getiriyor"

ABD Adalet Bakanı William Barr (FOTO: REUTERS)


"SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI YIKICI"

Savcıların talebinden önce kendisinin ve bakanlığın daha az bir ceza verilmesi tavsiyesinde bulunduğunu, ancak Trump’ın attığı eleştiri dolu mesajın kendilerini zor duruma soktuğunu söyleyen Barr, "Doğru karar olduğunu düşündüğünüz şeye göre mi hükmünüzü veriyorsunuz? Yoksa atılan bir 'tweet' yüzünden mi? Bu da sosyal medya paylaşımlarının ne kadar yıkıcı olabileceğini gösteriyor" dedi.