BBC Türkçe'de yer alan habere göre, kız çocuğunun babasının elçilikte temizlik görevlisi olarak çalıştığı, 25 yaşındaki zanlının da yine elçilikte çalışan ailesiyle birlikte yaşadığı belirtiliyor.

Polis yetkililerinin PTI haber ajansına yaptığı açıklamaya göre, adı açıklanmayan ve şoförlük yaptığı belirtilen zanlı, çocuğun ailesinin şikayetiyle gözaltına alındı.

Hastane yetkilileri, çocuğun istismara uğradığını doğruladı.

ÇOCUK ANNESİNE SÖYLEDİ

Hindustan Times gazetesinin haberine göre olay Cumartesi sabah yaşandı.

Zanlının, bahçede oynarken evine çağırdığı çocuğu istismar ettiği belirtiliyor. İki ailenin birbirlerini iyi tanıdığı ve olay sırasında çocuğun ailesinin evinde olmadığı söyleniyor.

Gazeteye göre çocuk eve geldikten sonra annesine yaşadıklarını anlattı. Anne çocuğu derhal hastaneye götürdü. Çocuğun durumunun iyi olduğu açıklandı.

Polis yetkilileri, olayın çocuk koruma yasaları kapsamında soruşturulduğunu açıkladı.

[old_news_related_template title="Cinsel istismar skandalı! Kızılay itiraf etti: Hiçbir şekilde affedilemez insanlık dışı olay!" desc="Torunlar Enerji'ye ait Başkentgaz'ın Kızılay eliyle Ensar Vakfı'na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasının yankıları sürerken, büyük bir skandal patlak verdi. Kızılay'ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas'ın şikâyet üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. sozcu.com.tr'ye konuşan bir kaynağa göre; şu an 19 yaşında olan bir erkek öğrenci, beş yıl boyunca Kavas'ın cinsel istismarına maruz kaldı. Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü. Cinsel istismar olayının tek bir kişiyle sınırlı olmadığı da gelen bilgiler arasında..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/01/iecrop/whatsapp-image-2020-02-01-at-15.47-1_16_9_1580564532.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-kizilay-itiraf-etti-hicbir-sekilde-affedilemez-insanlik-disi-olay-5601298/"]

İDAMLA CEZASI UYGULANIYOR

Hindistan Hükümeti sekiz ve 16 yaşlarındaki iki çocuğun istismara uğradıktan sonra öldürülmesinin yol açtığı tepkilerin ardından 2018'de çocuklara istismarı idamla cezalandıran bir yasa geçirmişti.

Hükümetin açıkladığı verilere göre, Hindistan'da istismara uğrayan her dört kişiden biri çocuk. İstismar vakalarının yüze 94'ünde istismara uğrayan kişi, saldırganı tanıyor.

Hindistan'da istismar suçuyla ilgili yasalar, 2012'de bir tıp fakültesi öğrencisinin otobüste toplu istismara uğramasından sonra ağırlaştırılmıştı.

İstismara uğradıktan sonra hareket halindeki otobüsten yola atılan kadının ölümü ülkede büyük öfkeye yol açmış, büyük çaplı protestolar düzenlenmişti.

Kasım'da Haydarabad kentinde 27 yaşındaki bir veterinerin de istismar edildikten sonra öldürülmesi de protestolara yol açmıştı.

[old_news_related_template title="Kur'an kursunda istismar davasında karar!" desc="Ümraniye'de Fıkıh-Der'e bağlı Kur'an kursunda yatılı kalan 5 çocuğu istismar ettikleri gerekçesiyle bir kurs sorumlusu ve iki eğitmenin 'çocuğun cinsel istismarı' ve 'eziyet' suçlarından yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, kurs sorumlusu Ömer Işıktekin'i 76 yıl 11 ay hapse çarptırdı. Eğitmenler Hacı Serkan Bektaş hakkında 37 yıl 6 ay veren mahkeme, Tarık Bektaş'ın ise 25 yıl hapsine karar verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/01/20/iecrop/istismar-shutterstock_16_9_1579529737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/kuran-kursunda-istismar-davasinda-karar-5578175/"]