ABD İç Güvenlik Bakan Yardımcısı Ken Cuccinelli, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Corona virüsüne ilişkin açıklamada bulunarak, Avrupa'dan ülkeye seyahatlerin yasaklanabileceğini belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre Cuccinelli, "Sorumuz, Avrupa'ya bir bütün olarak nasıl davranılacağına yönelik güncel bir soru. Bu, henüz kurumları seyahat yasağı için kullanma düzeyinde değil. Ancak bu dikkate alınıyor" dedi.

New York Valisi Andrew Cuomo, Corona virüsüyle mücadele amacıyla eyaletin kuzeyindeki New Rochelle kentinde 1.6 kilometre uzunluğunda bir alanda 'özel bir bölge' oluşturulduğunu açıklamıştı.

Cuomo, ayrıca New York'ta Covid-19 salgınının çıkış yeri New Rochelle bölgesine askeri birlik gönderileceğini belirtmişti.

[old_news_related_template title="Donald Trump'tan Corona virüsü açıklaması" desc="ABD Başkanı Donald Trump, Corona virüsü taşıdığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Trump, kendisini iyi hissettiğini belirterek, 'Corona virüsü için test yaptırmadım. Beyaz Saray doktoru test yaptırmak için hiçbir neden görmediğini söyledi' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/10/iecrop/trump-corona-reuters_16_9_1583865117.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-donald-trumptan-corona-virusu-aciklamasi-5672312/"]

[old_news_related_template title="Okullar tatil edilecek mi? Bakan Koca'dan Corona virüsü açıklaması" desc="Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 13.30'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla başladı. 16.30 sularında bitmesi planlanan toplantı 17.15'te bitti ve bakanlar kameralar karşısına geçti. Okulların Corona virüsü nedeniyle tatil edilip edilmeyeceği konusuyla ilgili konuşan Koca, 'Burada salgının seyri de okulların tatil edilmesini belirler' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/11/iecrop/koca-dha_16_9_1583938320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-tum-gozler-corona-virusu-toplantisinda-aciklama-bekleniyor-5674074/"]