ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada "Corona virüsü Wuhan’daki laboratuvarda yapıldı" ifadelerini kullanırken, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki virüsün Wuhan’da bulunan laboratuvardan geldiğine dair çok sayıda kanıt mevcut’’ dedi.

Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği gibi corona virüsünün insan yapımı olduğunu yarasa veya hayvan pazarından kaynaklanmadığını ortaya koyan kanıtlara sahip olduklarını aktardı.

Pompeo, "Şu ana kadar birçok uzman bu virüsün insan yapımı olduğunu düşünüyor. Buna inanmamak için hiçbir neden yok’’ ifadelerini kullandı. Pompeo, konuşmasının devamında Çin’i salgın konusunda dünyayı bilgilendirmedikleri konusunda suçladı.

ABD’de toplam corona virüsü vaka sayısı 1 milyon 165 bin 953’e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 67 bin 595’e ulaştı. ABD’de corona virüsü salgınının merkez üssü konumunda bulunurken, salgın nedeni ile en fazla can kaybının yaşandığı ülke oldu. (İHA)

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye'ye ikinci corona virüsü teşekkürü" desc="ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Amerika Birleşik Devletlerine gönderilen tıbbi malzeme yardımları nedeniyle Türkiye'ye ikinci kez teşekkür etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/03/iecrop/ucak-sozcu_16_9_1588485363.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdden-turkiyeye-ikinci-corona-virusu-tesekkuru-5789754/"]

[old_news_related_template title="DSÖ'den Türkiye'ye corona övgüsü" desc="Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Orhan Koç, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü Irshad Ali Shaikh ile videokonferans yöntemiyle görüştü. Görüşmede DSÖ Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü Shaikh, Türkiye'nin corona virüsüne karşı aldığı tedbirler ve izlediği politikalar ile dünyaya örnek olduğunu belirti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/03/iecrop/mosque-reuters_16_9_1588511277.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/dsoden-turkiyeye-corona-ovgusu-5790530/"]