Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla ABD´de kalan Türk vatandaşları için Türk Hava Yolları (THY) tarafından New York, Şikago, Houston ve Miami'den özel seferler başladı.

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu özel seferlerin bugün New York ve Şikago'dan, yarın ise Houston'dan ve 17 Mayıs'ta da Miami'den gerçekleştirileceği belirtildi.

VATANDAŞLAR AKIN ETTİ

Açıklamada ayrıca, uçuş günü Covid-19 belirtileri gösteren veya daha önce Covid-19 tanısı konulan yolcuların uçuşlara kabul edilemeyeceği bildirildi. Söz konusu seferlerle Türkiye'ye gidecek yolcular ülkeye girişlerinden itibaren 14 gün boyunca karantinada kalacaklar.

Tahliye olmayı bekleyen vatandaşlar havalimanlarina akın etti. DHA

[old_news_related_template title="'Havalimanlarında nasıl tedbir alınacak?' İstanbul Havalimanı CEO'su yanıtladı" desc="İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu, havalimanının 28 Mayıs'ta iç hat uçuşlarına açılmasının hedeflendiğini kaydetti. Terminalde alınacak corona virüsü tedbirlerini de anlatan Samsunlu, uçuş yapan yolcuların seyahat sonrası ikamet edecekleri yerlerin adreslerini havalimanlarında bildireceklerini dile getirdi. Maske ve eldivenin zorunlu kullanılacağını ifade eden Samsunlu, 'Havalimanı girişlerine özel dezenfektanlı paspas koyulacak. Bu paspasla virüsün ayakkabı ile taşınımı engellenecek' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/09/iecrop/iga-foto-caps_16_9_1589016687.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/havalimanlarinda-nasil-tedbir-alinacak-istanbul-havalimani-ceosu-yanitladi-5803491/"]