Genellikle diğer ülkeler hakkında yorum yapmaktan kaçınan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD’de devam eden protestoları değerlendirdi.

Kremlin’de yapılan röportajda konuşan Putin, ABD'de Donald Trump'ın göreve başlamasından bu yana, bir iç krizin gözlemlendiğini belirterek, “ABD'de olan, bazı derin iç krizlerin tezahürüdür” dedi.

Trump’ın seçimi kazandıktan sonra muhalefetin "sahte hikayeler" icat ettiğini ifade eden Putin, “Açık ve demokratik şekilde kazandıktan sonra yenilenler, meşruiyetini sorgulamak için her türlü sahte hikayeyi icat etti” ifadelerini kullandı.

‘TARAFLAR ÇIKARLARINI İNSANLARINKİNDEN ÜSTÜN TUTUYOR’

Putin, ABD’nin politik sisteminin en önemli sorununun kaynağıyla ilgili de yorumda bulundu. Putin, ABD’de siyasi partilerin ve tarafların, kendi çıkarlarını halkın çıkarlarından üstün tuttuğunu ifade ederek, “Bana göre problem, tarafların kendi çıkarlarını insanlarınkinden üstün tutması” dedi. (DHA)



[old_news_related_template title="ABD'de olaylar büyüyor: Göstericiler restoranı ateşe verdi" desc="ABD'nin Minneapolis kentinde öldürülen George Floyd sonrasında ırkçılık ve polis şiddetine karşı sokağa çıkan ABD'liler, bu sefer de Atlanta'daki bir zincir fast food restoranı önünde polisin 27 yaşındaki Rayshard Brooks'u öldürmesiyle çılgına döndü. Yüzlerce gösterici işletmenin önünde protesto gösterisi düzenlerken binayı ateşe verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/14/iecrop/atlanta-reuters_16_9_1592109413.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-abdde-olaylar-buyuyor-gostericiler-restorani-atese-verdi-5873329/"]