Daha önce de Sincan Uygur Özerk bölgesindeki Müslüman Türklere karşı Çin'in insan haklarına aykırı tutumlar sergilediğini iddia eden ABD, Çin'deki Komünist Parti yetkililerine yaptırım uygulanması kararı almıştı.

ABD Hazine Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılan son yazılı açıklamaya göre, insan hakları ihlalleriyle ilgili bölgede bulunan XPCC adlı şirkete ve iki kişiye yaptırım uygulanması kararı verildi.

ABD geçtiğimiz hafta Houston kentindeki Çin Konsolosluğu'nu kapattırmış ardından da Çin misilleme olarak Çengdu'daki ABD Konsolosluğu'nun kapatılması kararını vermişti.

[old_news_related_template title="Savaş çıkaracak hamle: ABD'nin başkonsolosluğu resmen kapandı" desc="ABD ile Çin arasındaki gerilim devam ederken, flaş bir açıklama Pekin yönetiminden geldi... Çin Dışişleri Bakanlığı, bugünden itibaren ülkenin güneybatısındaki Chengdu'da bulunan ABD Başkonsolosluğu'nun kapandığını açıkladı. Çin yönetimi cuma günü ABD'nin Houston'daki Çin konsolosluğunu kapama kararında bu yönde bir talimat verildiğini duyurmuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/27/iecrop/polis-reuters_16_9_1595825150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-savas-cikaracak-hamle-baskonsolosluk-resmen-kapandi-5954388/"]