Avrupalı devletlerin Akdeniz'deki deniz güçleriyle övündüklerini belirten ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı Yakın Doğu İlişkileri Ofisi'nden sorumlu David Schenker, BM'nin Libya'ya uyguladığı ambargonun delinmemesi için Avrupalı ülkelerin çaba sarf etmediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği'nin sadece Türkiye'nin Libya'ya gönderdiği askeri malzemeyi yasak olarak tanımladığını belirten yetkili, "Kimse Rus, BAE ve Mısır uçaklarını yasaklamakla ilgilenmiyor" dedi.

[caption id="attachment_5935423" align="alignnone" width="880"] ABD'li yetkilinin Akdeniz'deki deniz kuvvetine vurgu yaparak özellikle Fransızlara mesaj verdiği belirtiliyor. Reuters[/caption]

"LİBYA'DAN ÇIKMALILAR"

Schenker Avrupalıları kastederek, "Eğer ciddi olsalardı bugüne kadar yapabilirlerdi" derken Libya'da silah ambargosunu delen bütün ülkelerin bölgeden çıkmaları gerektiğini ifade etti.

Libya'da son olarak Hafter güçleri Mısır'ı ülkedeki çatışmalara katılması yönünde davet etmişti. Ülkedeki kabile liderleri de Mısır ordusunun Libya'ya girmesine izin vermişti. Mısır ordusunun bu çağrı üzerine Libya'daki savaşa müdahil olabileceği bildiriliyor.

[old_news_related_template title="Hafter resmen izin verdi! Mısır ordusu Libya'ya girecek" desc="Mısır'daki iktidarı darbe yaparak ele geçiren Sisi, Libya'daki kabilelerle gerçekleştirdiği toplantının ardından 'Mısır ve Libya'nın ulusal güvenliğine yönelik doğrudan tehditlere karşı boş durmayacağız' dedi. Libya'daki kabilelerin liderleri ise Mısır ordusuna Libya'daki çatışmalara katılmak için izin verdiklerini açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/16/iecrop/hafter-reuters-2_16_9_1594911074.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-darbeci-hafter-resmen-izin-verdi-misir-ordusu-libyaya-girecek-5935304/"]