ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük ziyaret kapsamında Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüştü.

Pompeo'nun ziyareti Ankara ile Atina arasında deniz sınırları ve Akdeniz'deki potansiyel doğalgaz kaynakları üzerindeki egemenlik sorunları nedeniyle gerilimin tırmanmasını izledi.

İki aydır giderek artan gerilimin ardından Ankara ve Atina sorunu gidermek üzere görüşmelere hazır olduklarını açıklamışlardı.



"NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Görüşmenin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, "ABD ve Yunanistan, deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konularının uluslararası hukuka uygun bir şekilde çözülmesi gerektiğine olan inancını yineliyor" ifadesi yer aldı.

Selanik'te bir araya gelen Dendias ve Pompeo, açıklamada iki ülkenin bölgedeki istikrarın korunması için "ne gerekiyorsa" yapacağını ifade etti. Pompeo daha önce ABD'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinden "büyük endişe" duyduğunu söylemişti.

[old_news_related_template title="İngiliz basını: ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için İncirlik'i taşımayı düşünüyor" desc="Ankara-Atina hattında geçen haftalarda tırmanan gerilim yumuşarken ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Yunanistan'a gitmesi bölgeyi hareketlendirdi. İngiliz basını Pompeo'nun Yunanistan'a gitmesiyle ilgili, 'ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için hava üssünü taşıma görüşmelerini gündeme getirdi' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/28/iecrop/pompeo-reuters_16_9_1601277051.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiliz-basini-abd-erdogani-cezalandirmak-icin-incirliki-tasimayi-dusunuyor-6057393/"]