ABD Dışişleri Mike Pompeo yaptığı açıklamada, İsrail ve Lübnan arasındaki deniz yetki alanları müzakerelerine değinerek, ABD’nin bu konuda arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bakan Pompeo, “Ne yazık ki, her iki tarafın da iyi niyetine rağmen, taraflar birbirinden çok uzak duruyor" ifadelerini kullanarak, “ABD, yapıcı tartışmalara arabuluculuk yapmaya hazırdır ve her iki tarafı da daha önce Birleşmiş Milletler'e sunmuş oldukları ilgili denizcilik iddialarına dayanarak müzakere etmeye çağırmaktadır" diye konuştu.

İsrail ve Lübnan, Akdeniz’de petrol ve gaz yataklarının bulunduğu yaklaşık 330 millik bir alanda deniz yetki alanlarındaki sorunu çözmeye çalışıyor. (İHA)

[old_news_related_template title="İsrail ve ABD yeni füze savunma sistemini denedi" desc="İsrail Savunma Bakanlığı, ABD Füze Savunma Ajansı ile birlikte füze savunma sistemi olan David’in Sapanı’nın gelişmiş bir versiyonunu test etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/12/15/iecrop/israil-iha_16_9_1608064959.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/israil-ve-abd-yeni-fuze-savunma-sistemini-denedi-6169282/"]