Çin'de başlayan corona virüsü salgınında merkez üssü haline gelen ABD'de sağlık sistemi iflasın eşiğine geldi. Asya ve Avrupa ülkelerinde salgın yavaşlamaya başlarken ABD'de vakaların ve can kayıplarının önüne geçilemiyor.

Nevada eyaletinden salgınla mücadeleye destek vermek için New York’a giden Nicole Sirotek adlı hemşire ülkedeki sağlık sistemindeki ihmalleri gözyaşlarıyla anlattı.

'İHMALDEN ÖLÜYORLAR'

DHA'nın aktardığına göre çarpıcı itiraflarda bulunan hemşire, corona virüsü tedavisi gören ve iyileşme ihtimaline şüphe ile bakılan hastaların solunum cihazlarının fişlerinin en ufak bir durumda bile çekildiğini öne sürdü.

Sirotek çektiği videoda, "Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Savunucu gruplar bile bu insanlar hakkında bir şey yapmıyor, siyahi insanların hayatları burada önemli değil. Durum çok vahim. Binlerce kişi ihmallerden dolayı ölüyor" dedi.

[old_news_related_template title="Hemşire olarak çıktı... Hasta olarak geri döndü: Beni ölüme terk etmeyin" desc="İngiltere'de görev yaptığı hastaneye gece vardiyasından sonra hasta olarak dönen bir hemşire corona virüsü sürecinde yaşadıklarını anlattı. Kelly Ward kendisiyle ilgilenen meslektaşlarına 'Beni ölüme terk etmeyin' diye yalvardığını söyledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/04/29/iecrop/kelly-ward-facebook_16_9_1588166987.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/hemsire-olarak-cikti-hasta-olarak-geri-dondu-beni-olume-terk-etmeyin-5782634/"]

 

[old_news_related_template title="Corona'ya yakalanan hemşire anlattı: Her şey burun akıntısıyla başladı" desc="Corona virüsü dünya çapında panik yaratmaya devam ederken, hastalığa yakalanan sağlık çalışanları da yaşadıklarını anlatıyor. Testleri pozitif çıkan ABD'li bir hemşire de her şeyin bir burun akıntısıyla başladığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/03/17/iecrop/hemsire-abd-tv_16_9_1584432389.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/coronaya-yakalanan-hemsire-anlatti-her-sey-burun-akintisiyla-basladi-5683564/"]